Læsetid: 3 min.

Fik vi så bedre lovkvalitet?

Selv om Justitsministeriet har indsamlet omfattende statistik over myndighedernes brug af offentlighedslovens mørklægningsregler, vil ministeriets evaluering næppe bringe svar på det bagvedliggende spørgsmål: Blev lovene så bedre?
3. april 2017

De to professorer Niels Fenger og Jørgen Grønnegaard Christensen har allerede afslået at svare på spørgsmålet.

Det samme bliver sikkert tilfældet med den evaluering af offentlighedslovens første tre år, som Justitsministeriets jurister skal udarbejde til Folketinget: Nemlig at svare på, om det større fortrolige frirum til embedsmændenes rådgivning af ministrene, som var hovedargumentet for offentlighedslovens mest omstridte mørklægningsparagraf om ministerbetjening, har ført til en bedre lovkvalitet.

Selv om Justitsministeriet nu ligger inde med et omfattende statistisk materiale på flere hundrede sider, hvor ministerier og underliggende styrelser har oplyst, hvor mange gange de har brugt lovens forskellige regler, og om de undervejs har været i tvivl om fortolkningen, så indgår en vurdering af lovkvaliteten ikke i ministeriets lange række af spørgsmål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Præsidiemedlem Søren Espersen (DF)...."

Hvad er det mon for et præsidie han er medlem af? Ikke Folketingets, i hvert fald.