Læsetid: 8 min.

Vi var med, da Inger Støjberg besøgte JuraRådgivningen, som hjælper flygtninge med familiesammenføring

Inger Støjberg (V) besøgte mandag JuraRådgivningen på Vesterbro, som hjælper flygtninge med deres familiesammenføringssager. Information kørte med i ministerbilen
Integrationsminister Inger Støjberg (V) besøgte mandag Jurarådgivningen på Vesterbro for at tale med blandt andet formanden, Asrin Mesbah.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) besøgte mandag Jurarådgivningen på Vesterbro for at tale med blandt andet formanden, Asrin Mesbah.

Sille Veilmark

5. april 2017

Ministerbilen bremser pludselig på Nørrebrogade. En PET-vagt er stået ud fra bilen bagved og stikker hovedet ind ad ruden til chaufføren.

Vi er ikke bare kørt forkert. Vi er på vej det helt forkerte sted hen. Vi er ikke helt enige om, hvor vi skal hen. Til gengæld fornemmer de fleste i bilen, at vi begynder at have travlt.

Ministerens chauffør har fejlagtigt fået opgivet en privat adresse på Nørrebro tilhørende Asrin Mesbah, formanden for JuraRådgivningen. Problemet er, at hun venter på os i foreningens lokaler på Vesterbro.

Udlændinge- og integrationsministeren er inviteret på kaffe i den lille forening efter en skarp meningsudveksling mellem formand Asrin Mesbah og ministeren i Aftenshowet på DR.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Der er også en vis enighed om, at flygtninge skal ud og arbejde med det samme, og at de bedst lærer dansk på arbejdspladsen. " siger Ministeren, men hvorfra ved hun at man bedst lærer dansk på arbejdspladsen? Det er ikke noget hun har spurgt folk der ved noget om at lære dansk som andetsprog om. Det er til gengæld noget erhvervslivet synes lyder logisk, og som de og en bestillingsrapport fra et konsulentfirma har overbevist ministeren om. Havde de spurgt folk, som faktisk ved noget om at lære dansk i en klasse eller ude i virkeligheden, så havde de fået et langt mere nedslående svar.
At Inger Støjberg fører dele af sin politik på fornemmelser er der intet nyt i. At hun lovgiver til skade for danskundervisningen af nye borgere er til gengæld katastrofalt for integrationen.

Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Anette Ahrens Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

"Integrationsminister" min bare . . . Hele hendes "politik" sigter mod alt andet end integration. Læg bare mærke til staccato lyden af hendes brug af ordet "skal" i diskussionen om flygtningenes manglende taknemmelighed. Tonen er fuldstændigt diktatorisk. Og egentlig racistisk for selvom det ikke bliver direkte sagt, står det lysende klart, at det er den muslimske befolkning alle de stramninger hun er så stolt af er kalkuleret til at genere mest. Hun parerer fuldstændigt DF forskrift om at det hedder assimilering eller ud.
Denne ubehagelige person burde aldrig få lov at komme i nærheden af noget som helst institution der har med et integrations arbejde at gøre.

Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Peter Andersen, Niels Duus Nielsen, Ken Sass, Christian Lucas, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

I betragning af STØJbergs arbejde om minisitet´r indtil nu lyder det skræmmende. Er der nogen der ved hvad hun mener? Hvad er integration egentlig for Inger? Og hvorfor micro manager Danmark alle mennesker der bare er en smule "anderledes"?? Det er altså sygt...

Eva Schwanenflügel

Det er pinligt at udlændingeministerens "bedste" argumenter stammer fra to TV2 dokumentarer, hvori der bruges muldvarpe, og vinkles fuldstændig ensidigt på problemerne. . Retssikkerheden er et kæmpe problem i Danmark, især for udsatte grupper som kontanthjælpsmodtagere og asylansøgere. Hvorfor tager hun ikke udgangspunkt i DR's glimrende doku-serie "Tiltalt" istedet? Hvis man da endelig skal basere sine beslutninger på hvad medierne vælger at fodre offentligheden med. .
Egentlig er populismeminister vel den bedste titel.

Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Per Klüver, Janus Agerbo og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Når der i en periode kommer mange flygtninge til Europa, er der da netop brug for solidaritet mellem landene, så alle løfter i flok. I stedet for konstant at forringe behandlingen af flygtninge for at få dem til at søge om asyl hos hinanden.

Og så er det efterhånden ret trættende at høre om, at ”antallet har betydning for integrationen”. Udsagnet dækker normalt over, at den, der siger det, ikke kan lide f.eks. muslimer, og derfor skal der være færrest mulig af dem i Danmark.

Det er lige før, Støjbergs titel burde være muslimminister. Det ville være en mere ærlig beskrivelse af, hvad hovedindholdet i hendes arbejde er. Tilsvarende kunne Socialdemokraterne så udpege Henrik Sass Larsen til at være muslimordfører. For han er næsten lige så god som Støjberg til ikke at kunne lide muslimer.

Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

DF ville elske at få Støjberg på deres opstilligsliste lige så meget som venstre ønsker Df´s mandater og rigtig godt set Lars at Sass er sendt i byen for at kapre stemmer fra df

Erik Jakobsen

Hvor er det dejligt at læse artiklen om Inger Støjberg og hendes virke, hun virker egentlig knap så firkantet på mig, som jeg går og forestiller mig hende. Nu skal jeg blot huske, hun er valgt for venstre.

Det er ganske rigtigt m.h.t. tilegnelse af et fremmed sprog er det en god ting med en indføring i værtslandet sprog inden et jo, så man kan det mest basale. Og dermed kan distancen på arbejdsmarkedet, indtil man igen kan vende tilbage til fædrelandet.
Selvfølgelig ville det optimale være, at alle EU lande tog imod de der har vendt blikket og fødderne mod Europa; men om det skyldes modvilje i Estland, Letland, Litauen, Polen o.s.v. at være værtslande, eller det skyldes modvilje hos de føromtalte mennesker til at søge de land, ved jeg ikke.
Men en ting er sikkert, I har ikke i Danmark nogen grund til at være forlegne i dette spørgsmål, når jeg ser, hvad andre lande i Europa tager og har taget imod helt tilbage fra oprøret i Ungarn i forhold til DK, så klarer Danmark sig pænt.

Henning Nielsen

Hvis det her var sort og hvidt, var det ikke et problem, men selv den alleryderste venstrefløj må erkende, at antal har betydning. Der er over 60 millioner flygtninge i verden. Vi kan ikke tage endda bare én procent.

Men jeg oplever et os/dem i retorikken. Spørgsmålet er desværre også reelt. Vi vil ikke have folk, der åbent støtter terror, modsiger demokrati og ytringsfrihed.

Jeg ville bare ønske, at jeg kunne forsikre mine elever om, at de skam er lige så gode som mig til at være i Danmark, de er trods alt kun børn.

Nu er det jo så heller ikke alle flygtninge i hele Verden, der rejser til Danmark. I perioden 2014-2016, hvor der er kommet mange asylansøgere til Europa, har 41.723 søgt asyl i Danmark ud af et samlet tal på 3.018.822 i EU. Danmarks andel af dem, der søger asyl i EU, har derfor været 1,38%.

Det er ikke nogen specielt høj andel set i forhold til vores andel af EU´s befolkning eller økonomi. Men alligevel fortsætter det danske Folketing med at forringe vilkårene for både flygtninge og alle andre udlændinge i Danmark med det erklærede mål, at Danmark skal køre endnu mere på frihjul i forhold til modtagelse af flygtninge i EU.

I samme periode (2014-2016) udstedte Danmark 39.339 opholdstilladelser på asylområdet inklusive ægtefæller og børn, der blev familiesammenført med et flygtning. For perioden 1992-2016 er tallet 166.124. Cirka 3% af Danmarks befolkning er dermed flygtninge, som er kommet hertil inden for de sidste 25 år, og heraf er cirka hver 4. kommet inden for de sidste 3 år.

Denne opgørelse tager dog hverken hensyn til, at nogen er afgået ved døden, at nogen er genudvandret, eller at flygtninge har fået børn, efter de kom til Danmark. Men det giver i det mindste en ide om, hvor mange mennesker med flygtningebaggrund, der egentlig bor i Danmark.

Kilde: Tal på udlændingeområdet fra Nyidanmark

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Hvad laver venstrefløjen helt ude på kanten af afgrunden?
De kigger efter hvad der blev af den danske humanisme da den faldt ud over kanten....

På en og anden måde så føler jeg ude på en kant af en afgrund hver gang jeg høre Støjbergs navn... måske er den danske humanisme ikke styrtet i afgrunden endnu, men jeg er konstant bekymret for den danske humanisme så længe Støjberg er minister....

Poul Sørensen

... Måske vitsen kunne laves lidt bedre...
Hvad laver venstrefløjen helt ude ved den moralske afgrund?
- De kigger efter hvad der blev af den danske humanisme da den gled i en af Støjbergs kager og faldt i den moralske afgrund....

Poul Sørensen

Hvad laver svenskerne og tyskerne helt ude ved kanten til den moralske afgrund?
De kigger såmænd efter, hvad der er blevet af danskerne....:-)
.... livet er bedre med lidt selvironi...Hi!

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Når man maler fanden på væggen, siger man ting som dette:
"Omvendt vægter jeg, at tilstrømningen gør det nødvendigt at have en familiesammenføringsregel som den, vi har."

Støjberg er som den "kærlige" far, der tæsker sin søn med en læderrem og fortæller sønnen, at han er ked af det. Men det er desværre "nødvendigt", og det gør næsten mere ondt på faderen end på sønnen. Mere seriøst er Støjberg fuld af løgn. Hvad hun i virkeligheden mener er jo:

"Omvendt vægter jeg, at det er nødvendigt at behandle flygtninge umenneskeligt, for at vi i Venstre kan kapre stemmer fra Socialdemokraterne og holde os på god fod med Dansk Folkeparti. For hvis vi ikke klarer disse to ting, kan jeg ikke fortsætte med at køre i ministerbil og få gennemført Venstres økonomiske politik."