Læsetid: 4 min.

Kvotekongerne har længe hersket over havet

Det er ikke noget nyt problem, som i den seneste uge bragte landbrugs- og fiskeriminister Esben Lunde Larsen i uføre. Problemet med de såkaldte kvotekonger går mere end ti år tilbage – til en aftale, som DF var en del af
I 2005 indgik den daværende VK-regering en ny aftale om regulering af dansk fiskeri med DF. Hidtil havde staten tildelt kvoter til fiskerne en gang om måneden eller hver anden uge. Med den nye regulering blev kvoterne fordelt én gang om året, og de fiskere, som havde fanget flest fisk i de forgående tre år, fik tildelt de største kvoter. Formålet var bl.a. at sikre fiskerne en bedre indtjening.

I 2005 indgik den daværende VK-regering en ny aftale om regulering af dansk fiskeri med DF. Hidtil havde staten tildelt kvoter til fiskerne en gang om måneden eller hver anden uge. Med den nye regulering blev kvoterne fordelt én gang om året, og de fiskere, som havde fanget flest fisk i de forgående tre år, fik tildelt de største kvoter. Formålet var bl.a. at sikre fiskerne en bedre indtjening.

Sille Veilmark

5. april 2017

Indtil for få dage siden var det formentlig de færreste, der havde hørt om ’kvotekongerne’ i dansk fiskeri. En lille gruppe af erhvervsfiskere, der hamstrer fiskekvoter på bekostning af de mindre, kystnære fiskere.

I den forgangne uge har en politisk diskussion om kvotekongerne bragt fiskeriets minister, Esben Lunde Larsen (V), på glatis. Dansk Folkeparti har beskyldt ham for at lyve om, hvor meget man kan gøre for at begrænse kvotekongernes opkøb af kvoter. Men problemet begyndte allerede for ti år siden.

I 2005 indgik den daværende VK-regering en ny aftale om regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Hidtil havde staten tildelt kvoter til fiskerne en gang om måneden eller hver anden uge. Med den nye regulering blev kvoterne fordelt én gang om året, og de fiskere, som havde fanget flest fisk i de forgående tre år, fik tildelt de største kvoter.

Formålet var blandt andet at sikre fiskerne en bedre indtjening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der skal være en sælger der vil sælge til den store køber. Altså helt normalt marked.
Noget andet er snydere og fiflen udenom reglerne. Det er kriminelt og burde straffes.

Dorte Sørensen

Nu har Løkke Rasmussen så endeligt taget en beslutning og afsat E Lunde Larsen som fiskeriminister.
Vel nok for at få et bedre samarbejde med sit støtteparti DF.

Dorte Sørensen, nej, det er bare endnu en måde at kringle den på. De har et tæt samarbejde, borgerne er der derimod ingen, der ønsker at høre på...

Trond Meiring

"Du ta'r pengene, og jeg tager al fisken", sagde Don Al Carpas Ben Lõcky Las Vegas til Benny Olsen.
"Men du lugter godt nok stadigvæk af fisk."