Læsetid: 3 min.

Pape: Vi må vise, at samfundet står på ofrenes side

’Der skal være en balance mellem hård konsekvens og en hjælpende hånd i landets fængsler,’ sagde Søren Pape Poulsen, da han onsdag var kaldt i åbent samråd i Retsudvalget om forholdene i Kriminalforsorgen. Ifølge ministeren må vi dog erkende, at det kun helt undtagelsesvis lader sig gøre at resocialisere de mest hårdkogte kriminelle
’Der skal være en balance mellem hård konsekvens og en hjælpende hånd i landets fængsler,’ sagde Søren Pape Poulsen, da han onsdag var kaldt i åbent samråd i Retsudvalget om forholdene i Kriminalforsorgen. Ifølge ministeren må vi dog erkende, at det kun helt undtagelsesvis lader sig gøre at resocialisere de mest hårdkogte kriminelle

Niels Hougaard

28. april 2017

»Straf handler om holdning,« sagde Søren Pape Poulsen (K), da Alternativets Carolina Magdalene Maier anklagede ham for at negligere forskning om resocialisering. »Det ville være en hån over for ofrene, hvis dybt kriminelle skulle sidde kortere tid i fængsel, fordi det forbedrer resocialiseringen,« fortsatte han.

I et interview med Information tidligere på året udtalte Søren Pape Poulsen sig i stærke om vendinger om Kriminalforsorgen, som han mente var præget af »blødsødenhed« og »70’er-mentalitet«. I samme interview gav ministeren udtryk for, at det skal være hårdere at sidde i fængsel, uanset om det fører til mindre kriminalitet. Det var på baggrund af de udtalelser, at Enhedslistens retsordfører, Rune Lund, havde kaldt ministeren i samråd.

Nye grænser

Ministeren indledte samrådet med at glæde sig over, at hans udtalelser havde givet anledning til en debat om forholdene i landets fængsler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

»Det ville være en hån over for ofrene, hvis dybt kriminelle skulle sidde kortere tid i fængsel, fordi det forbedrer resocialiseringen,«
Nu skal det være sagt at jeg ikke har abonnement for tiden og derfor ikke har læst hele artiklen. Men jeg syntes at den holdning er at tage pis på de ofre, som kunne have undgået at blive udsat for en forbrydelse!
Er meningen med straf at vi skal undgå gentagne forbrydelser, eller er meningen at vi skal ødelægge folks liv for bestandigt, hvis det sidste et tilfældet, syntes jeg at samfundet må tage konsekvensen og indføre livslange fængselsstraf så undgår vi måske også at antallet af ofre falder, i hvert fald antallet af de ofre som er uden for fængslet. Måske fængselsbetjentene skulle erstattes af robotter, så kunne de være på dagpenge i stedet for at risikere liv og lemmer for at passe deres job.... Jo, jo, det skal nok blive godt, eller nowet

Søren Jacobsen

Konkurencestaten er medvirkende til at skabe den hårdkogte kriminalitet. Kan vi være det bekendt over for ofrene?

Dorte Sørensen

En bemærkning til - "»Der er en grænse. Vi må have en tilgang på grund af den forråelse, der har fundet sted blandt de indsatte. Det handler blandt andet om sprogbrug, når vi kalder indsatte for klienter og fængsler for institutioner. De er ikke klienter. De er indsatte eller dømte. Og fængsler er fængsler, hvor man afsoner en straf. Det må man gerne kunne mærke. Det vigtigt, at vi arbejder med kulturen og mentaliteten i fængslerne,« sagde Søren Pape Poulsen." -
Den forråelse i fængslerne kan den ikke skyldes de hårdere straffe og behandling i fængslerne. Ligeledes er der færre fængselsbetjente til at "passe" flere hårde fanger.

Søren Jacobsen

I øvrigt. Søren Pape Poulsen mener sikkert også de ansvarlige for at penge sættes i skattely som f.eks. ledende medarbejdere i Nordea skal have hårde straffe for at medhjælpe til strafbar skatte unddragelse. Ligesom dem der strafbart unddrager moms, samt andre som strafbart snyder sig fra at betale skat. For slet ikke at tale om de ansvarlige for at SKAT er blevet smadret gennem politiske ideologiske tiltag.

Det har forvoldt samtlige borgere i Danmark stor skade og smerte. Der findes næppe et område, hvor der er så mange ofrer som for økonomisk svindel og bedrag. Men her slipper selv de værste forbrydere for straf.

Holger Madsen, Anne Eriksen, Martin Madsen, Hans Larsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Fængsler er til af hensyn til fællesskabet, ofrene og magthaverne. Jeg er ikke magthaver, men en del af fællesskabet og vil nødigt være et af ofrene. Jeg synes derfor at målet må være færre forbrydelser mod fællesskabet og ofre under hensyntagen til retfærdighedssans og et rimeligt budget. Svaret kan derfor ikke bare være mere straf hver gang og det kan ikke være tilstrækkeligt bare at have en holdning. Hvis man skal træffes meningsfulde beslutninger, må man prøve at se på hvorfor (kan lovgivningen ændres, fx anvender (eller har anvendt) 4/10 dansker cannabis) og af hvem der begås forbrydelser (en stor del af de indsatte har jo psykiatriske diagnoser), hvad man får med forskellige modeller, til hvilken pris og hvordan det føles. Alle de goder, vi nyder idag, er jo konsekvensen af at vi lever i et videnssamfund, det havde vi ikke, hvis vi bare hoppede til sidste punkt Søren Pape Poulsen. Politik kan ikke bare koges ned til holdninger, selvom det ville være det nemmeste for den enkelte politiker. Indrømmet, det er meget bekvemt, man slipper for at skulle læse noget, sætte sig ind i vanskeligt ting og lære nyt og man kan altid bare slutte en diskussion med at sige til den anden:" Det er så din holdning, jeg har en anden!" Det er bare illusorisk at tro, at der bliver truffet kloge beslutninger til gavn for samfundet, hvis man afkobler vidensdeling og diskussion.

Holger Madsen, Anne Eriksen og Martin Madsen anbefalede denne kommentar

"Ifølge ministeren må vi dog erkende, at det kun helt undtagelsesvis lader sig gøre at resocialisere de mest hårdkogte kriminelle"
Så kan vi lige så godt lade det hele gå af h. til, Jeg er ikke til blødsøden pædagogik! Hvad er du så til, Pape?

Af alle de mange, elendige parti-ledere, Det konservative folkeparti har gennem årene, er Søren Pape Poulsen dog den ringeste!

Jeg er af hjertet borgerlig og deler mange af de oprindelige, konservative værdier. Men jeg kunne aldrig-aldrig stemme på et parti med en så plat, indsigtsløs og ukultiveret leder som netop Søren Pape Poulsen. Har den mand overhovedet forstået de grundlæggende konservative værdier? Uanset om hvilket emne, Pape udtaler sig, vækker han min afsky med sine udtalelser, som konsekvent tilsidesætter grundlæggende konservative dyder som ordentlighed, medmenneskelighed og respekt for det enkelte menneske.

Søren Jacobsen

Søren Pape har i øvrigt tilkendegivet han er sine plejeforældre meget taknemmelig for den gode opvækst med de "rigtige" værdier. Hvad så, Søren Pape, med de børn som ikke har været så heldig som dig? De skal så bare sendes i fængsel med hårde straffe efter din opfattelse.

Hvad nu hvis du ikke selv var så heldig og var havnet i en plejefamilie med druk og vold?