Læsetid: 3 min.

PET blev overrasket, da politiet blokerede for tibetdemonstranter

Nye oplysninger fik ikke PET-medarbejders hukommelsen på gled, da han i går genafhørtes af Tibet-kommissionen. En ting erindrede han dog soleklart; sin egen overraskelse over politiets håndtering af demonstranterne
21. april 2017

TIBETSKOMMISSIONEN DAG 25 – Mens Politiets Efterretningstjeneste (PET) efter sigende er gode til at holde øje med, hvad andre foretager sig, forholder det sig anderledes tåget, når det omhandler deres egen færden.

I hvert fald når det gælder, de to genafhørte PET-medarbejdere med kodenavnene 0764 og 0766. Det er konklusionen, efter Tibetkommissionen i går foretog sin foreløbigt sidste afhøring af 0764, der var tjenestens sikkerhedskoordinator under planlægningen af det kinesiske statsbesøg i 2012.

Det var derfor ganske belejligt, at Tibetkommissionen på grund af nye oplysninger kunne fremlægge detaljer om mødekalendere, dagsordener og mailkorrespondancer, PET ifølge oplysninger var en del af under planlægningen af den kinesiske præsident Hu Jintaos besøg. Under statsbesøget, blev kinakritiske demonstranter gemt af vejen, ligesom fredelige demonstranter fik konfiskeret tibetanske flag.

Tre år senere nedsatte daværende justitsminister, Søren Pind (V), derfor Tibetkommissionen, hvis hovedopgave er at finde frem til, hvem der gav politifolkene den ordre – og ikke mindst hvorfor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mathias Ertmar Mencke

"Spørgsmålet er nu, om nogen ender med at tabe ansigt, når kommissionens endelige rapport foreligger."

Interessant spørgsmål - á priori forventningen er, at Politiet får sovset det hele så meget ind, at ingen taber ansigt, eller det der måtte være værre.
Politiet ved lige hvordan den skal skæres, når det gælder ansvarsforflygtigelse.

Den sag handler om "dårlig hukommelse", råddenskab, fortielser og løgn. Danske politi og PET har nået et niveau, som ikke står tilbage for Stasi. Hvordan kan vores politikere og vi danskere acceptere politiets ringe moral og respekt for basale borgerrettigheder?

Claus Bødtcher-Hansen

21/apr/2017

Der er to forhold, vi skal forstå, også i rela-
tion til det kinesiske statsbesøg i Danmark:

Kun store egoer frygter at tabe ansigt.

Størrelsen af et menneskes ego er omvendt
proportionalt med den pågældendes selvværd,
hvilket i praksis vil sige, at et stort ego altid
dækker over et tilsvarende lavt selvværd.

Venlig hilsen
Claus

Robert Ørsted-Jensen

Efter Muhammedtegningerne er Danmark blevet et forgangsland når det gælder om at undgå at fornærme nogen.