Læsetid: 3 min.

Regeringens dagtilbudsplan giver et mindre løft til de små børn

Der er små skridt i den rigtige retning i regeringens nye dagtilbudsudspil. De næste fire år vil de mest udsatte børn få flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver, men noget stort løft af de små børns hverdag i daginstitutioner er der ikke tale om
I børne- og socialminister Mai Mercados nye dagtilbudsudspil lægges der blandt andet op til, at forældre på barsel, forældreorlov eller med skæve arbejdstider kan få børnene passet på deltid og dermed spare lidt på daginstitutionsregningen.

I børne- og socialminister Mai Mercados nye dagtilbudsudspil lægges der blandt andet op til, at forældre på barsel, forældreorlov eller med skæve arbejdstider kan få børnene passet på deltid og dermed spare lidt på daginstitutionsregningen.

Lasse Kofod

28. april 2017

»Det bliver ikke nogen kæmpe revolution.« Sådan beskrev børne- og socialminister Mai Mercado i et interview i Information det dagtilbudsudspil, som blev offentliggjort i går.

Udspillet rummer en opdatering af de snart ti år gamle læreplaner, som pædagogerne arbejder med i vuggestuer og børnehaver. Pædagogernes skal have mere efteruddannelse, og så skal der ansættes flere uddannede pædagoger i de 100 vuggestuer og børnehaver med flest børn fra udsatte familier.

Derudover lægges der op til, at forældre på barsel, forældreorlov eller med skæve arbejdstider kan få børnene passet på deltid og dermed spare lidt på daginstitutionsregningen.

Det er måske ikke nogen stor revolution, men med de 580 millioner kroner, som følger med dagtilbudsudspillet, er der ikke råd til så meget mere. Selv om udspillet ikke løser problemet med, at der er for få pædagoger til at tage sig af vores mindste børn, så giver det god mening, at størstedelen af pengene går til de mest udsatte børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu