Læsetid: 4 min.

Vinder af Ph.d. Cup: ’Mødet med læreren er eksistentielt for barnet’

Relationen til eleverne er en af lærernes kerneopgaver, men forholdet til børnene er gledet i baggrunden i skolen til fordel for fagligheden. Det er budskabet fra vinderen af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge, der har forsket i, hvordan lærere opbygger relationskompetencer til eleverne
38-årige Louise Klinge løb med sejren i sidste uges Ph.d. Cup-show i DR’s koncerthus.

38-årige Louise Klinge løb med sejren i sidste uges Ph.d. Cup-show i DR’s koncerthus.

Jakob Dall

1. maj 2017

Det var ikke til at se det på den ranke og selvsikre kvinde på scenen, men selv om 38-årige Louise Klinge løb med sejren i sidste uges Ph.d. Cup-show i DR’s koncerthus, så kæmpede hun med stor nervøsitet de sidste tre dage før showet. 

»Det er jo en kæmpe chance for at sætte fokus på noget, jeg synes er så vigtigt. Jeg forsøger at give eleverne en stemme i min ph.d., så der er meget at leve op til. Derfor håbede jeg selvfølgelig også på at vinde, så der kan blive sat mere fokus på det her, men imod slutningen kom det famøse blackout, hvor jeg slet ikke kunne huske, hvad jeg skulle sige,« fortæller Louise Klinge, der derfor var synligt overrasket, da uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) afslørede hende som vinder.

Men Louise Klinges fortælling om femteklasseelevernes mavepine over, at Kasper altid får skældud i den ene lærers time, men forvandler sig til en anden elev i en anden lærers time, ramte både publikum og dommere.

Som en af dommerne udbrød efter Louise Klinges tre minutter på scenen: »Det er afsindigt vigtigt, hvorfor er der ikke nogen, der har fundet ud af det noget før?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olav Storm Jensen
  • Malan Helge
  • Svend Erik Sokkelund
Olav Storm Jensen, Malan Helge og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Schlander

Der er ikke det problem i verden som ikke kan løses ved at sende folk på kursus ;-) Mon ikke det mest afgørende for relationerne er hvor meget og hvor stabilt og hvordan lærerne er sammen med børnene, og hvor mange børn lærerne skal forholde sig til.