Læsetid: 4 min.

22-årig, der stoppede cyberangreb: Vi var slet ikke parate. Og det er vi heller ikke nu

Marcus Hutchins blev døbt ’den tilfældige helt’ og ’nettets mørke ridder’, da han forhindrede cyberangrebet med softwaren WannaCry i at blive endnu mere katastrofalt. Efter to søvnløse uger gav han onsdag sin første offentlige tale
Marcus Hutchins’ bedste råd til it-brugere er: ’Hold dit system opdateret. Opdatér, opdatér, opdatér. Lad være med at klikke på underlige ting i e-mails. Og klik aldrig på ’aktivér indhold’ i et Office-dokument.’

Marcus Hutchins’ bedste råd til it-brugere er: ’Hold dit system opdateret. Opdatér, opdatér, opdatér. Lad være med at klikke på underlige ting i e-mails. Og klik aldrig på ’aktivér indhold’ i et Office-dokument.’

Jakob Dall

26. maj 2017

Efter en lang række talere i jakkesæt og spidse sko går den 22-årige Marcus Hutchins på scenen i Dansk Industris store bygning ved Rådhuspladsen.

Han er hovedtaler til en konference om cybersikkerhed og har øjensynligt aldrig før været på en scene. I jeans, en surfer T-shirt og med viltert hårt og et genert grin, der ikke går væk, laver han skyggebilleder foran projektoren, mens salen fyldes op.

Han tager et hurtigt billede af salen med sin iPhone og forklarer sit publikum, hvad der er sket. Altså efter at han for to uger siden fandt ’dræberknappen’ til det globale hackerangreb, der inden da havde inficeret tusindvis af computere over hele verden.

Oplægget hedder ’I just wanna cry’ med en trist smiley – for de sidste to uger har været udmattende. »Hey guys,« griner han med skuldrene oppe om ørerne og hænderne i lommen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu