Læsetid: 2 min.

Cryptohagen vil give privatliv til flere

Den sidste søndag i hver måned, sidder folkene fra Cryptohagen klar på café Mellemrummet for at hjælpe folk med at beskytte deres privatliv og få flere til at stille krav om det samme til stat og virksomheder
Den sidste søndag i hver måned, sidder folkene fra Cryptohagen klar på café Mellemrummet for at hjælpe folk med at beskytte deres privatliv og få flere til at stille krav om det samme til stat og virksomheder

Mia Mottelson

4. maj 2017

Cryptohagen er en stribe uformelle sammenkomster for alle, der bruger internettet i en eller anden form. Den sidste søndag i hver måned, sidder de klar på café Mellemrummet til at få folk til at beskytte deres privatliv og få flere til at stille krav om det samme til stat og virksomheder.

»Vi er en 5-15 stykker, typisk it-folk, der arbejder med it til dagligt. Vi er flest mænd, men vi vil gerne have flere kvinder. Vi hjælper folk med for eksempel at bruge appen Signal til at kommunikere krypteret, eller hvordan man deler sine filer sikkert. Helt almindelige værktøjer.«

»Cryptohagen er en protest imod, at der bliver passet så elendigt på vores privatliv. Vi får ikke at vide, at vi ikke skal placere personfølsomme data i vores dropbox, og der bliver ikke gjort noget for at hjælpe folk med det.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer