Læsetid: 4 min.

Drenge fra Ry kendt skyldige i at kaste brandbombe mod klassekammerat

Fire drenge blev ved retten i Horsens i dag idømt mellem et og halvandet års fængsel for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en klassekammerat
5. maj 2017

I dag blev der ved retten i Horsens afsagt dom i sagen mod fire drenge mellem 15 og 16 år fra Ry, som var tiltalt for den 6. februar at have kastet en benzinbombe mod en klassekammerat på en parkeringsplads ved Ry Hallerne.

De blev alle fundet skyldige.

To af drengene fik en dom på halvandet års fængsel, heraf seks måneder ubetinget, mens de to andre fik en dom på et års fængsel, heraf fire måneder ubetinget.

Alle havde nægtet sig skyldige.

I dommen blev der lagt vægt på »voldens grovhed« og »skadernes omfang« samt at »forholdet blev begået af flere i forening«.

Dommen er rigtig, siger offerets advokat, Simon Eilrich. 

»Den er proportional i forhold til, hvad de har gjort. Alle er dømt skyldige, men ikke alle er dømt lige hårdt, og det var også sådan, som vi og forurettede så sagen.« 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christoffer Pedersen

@Martin Madsen; Hvis det var mordforsøg ville det kræve de forsøgte at myrde offeret. Til det formål havde de nok valgt et smartere mordvåben.
@Dorte Sørensen; hun er nok svigtet i den forstand at det ikke er normalt en dansk 15-årig pige beslutter sig til at lægge terrorplaner. Noget må være gået galt.

Dorte Sørensen

Christoffer Pedersen
Skal hun ikke dømmes før hun stemples terrorist????? Husk her i landet er "man" uskyldigt eller hvad der siges indtil man er dømt. Ligeledes lovpriser "vi" normalt at der hellere skal gå 10 fri end 1 uskyldig dømt.
I mine øjne skulle pigen været "samlet" op før hun var kommet så langt ind i sin "drøm" om at skabe sig opmærksomhed på denne måde.