Læsetid: 2 min.

’Ikke ét eneste stykke papir’ bag beslutningen om at splitte Kvinfo

Torsdagens samråd om Kvinfo rykkede ikke ved kulturminister Mette Bocks beslutning om at opsplitte bibliotek og videnscenter, trods oppositionens kritik af manglende dokumentation og 334 nordiske forskeres appel om at beholde det samlet
Kulturministeren afviste gang på gang at kommentere på Laura Lindahls udtalelser og gentog som tidligere, at beslutningen er foretaget som en del af en større samling af mindre biblioteker for at styrke særligt digitaliseringen og adgangen til materialerne.

Kulturministeren afviste gang på gang at kommentere på Laura Lindahls udtalelser og gentog som tidligere, at beslutningen er foretaget som en del af en større samling af mindre biblioteker for at styrke særligt digitaliseringen og adgangen til materialerne.

Jakob Dall

19. maj 2017

Det var en mystificeret Mogens Jensen (S), der gang på gang under torsdagens samråd spurgte kulturminister Mette Bock (LA), om der ikke bare var »ét eneste stykke papir,« om baggrunden for hendes beslutning om at flytte biblioteksdelen fra Kvinfo til Det Kongelige Bibliotek.

Socialdemokraterne kan nemlig slet ikke få øje på de »biblioteksfaglige argumenter« bag beslutningen, som de derfor mener må bunde i en mere ideologisk modstand imod Kvinfo.

Den opfattelse er båret frem af udtalelser fra Mette Bocks partifælle Laura Lindahl (LA), ifølge hvem biblioteksbeslutningen blot er første skridt i at tage al statsstøtten fra Kvinfo, som ifølge Lindahl er udtryk for »statsfeminisme«.

Men nej. Mette Bocks ministerium har ikke foretaget økonomiske analyser eller skrevet notater om, hvorfor det er en god idé at flytte biblioteksdelen fra Kvinfo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Benjamin Bach
  • Margit Tang
  • Anders Jensen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Benjamin Bach, Margit Tang, Anders Jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Man har gjort det her overalt, og det er lige ødelæggende alle vegne, fordi man fjerner de få specialister, der kender samlingerne ud og ind og kan rådgive specifikt.
Det samme gælder efterhånden hele teaterområdet, hvor samling på samling er blevet nedlagt og henstillet uordnet og uregistreret i depoter, der undertiden ikke engang er behørigt klimastyrede.
Der ødelægges uvurderlig kulturarv dagligt i disse år; men der skal bare en strømafbrydelse eller et hackerangreb til, så er den danske fortid forsvundet.

Dorte Sørensen

En bemærkning til - "Til Lindahls brug af ordet »statsfeminisme« om Kvinfo sagde Mette Bock: »Statsfeminisme? Det ved jeg simpelthen ikke, hvordan man definerer. Måske skal man spørge Kvinfo.«"
Kan det ikke tages som et godt eksempel på hvorfor Kvinfo bør beholde sit bibliotek, når ingen gang Mette Bock ved hvad sin partifælled mener med udtrykket Statsfeminisme.
Ligeledes hvorfor må Kvinfo ikke beholde sit bibliotek (det kan jo ikke være af økonomiske grunde, når MB ikke har fået det økonomisk vurderet)og hjælpe folk med at finde litteratur til kønsforskning. Mette Bock mener måske ikke at Danmark længere skal beskæftige sig med kønsforskning?????
Hvad bliver det næste som LA forslår lukket - jo Skatteministeriet forslås tilbage til Finansministeriet, hvor det blev udskilt fordi at det var blevet en for stor opgave for Finansministeriet.

Eva Schwanenflügel, Benjamin Bach og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Anders Jensen

Alt der er fagligt stærk, fornuftigt og rationelt tænkende, samt kan dokumentere fakta er en trussel mod etablissementet.
Der har i jeres svar og årsag.

Eva Schwanenflügel, Sine Lehn-Christiansen , Hans Larsen, Benjamin Bach, Janus Agerbo, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar