Læsetid: 5 min.

Esben Lunde Larsen: ’Landmænd spekulerer ikke i at snyde sig uden om’

Det nye statslige Dyrevelfærdsmærke kritiseres for at være så uambitiøst, at man kan opnå stemplet bare ved ikke at bryde loven. Men kritikken er forfejlet, mener fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der onsdag spiste gris med Informations udsendte
Fødevareminister Esben Lunde Larsen var onsdag til den officielle lancering af statens Dyrevelfærdsmærke, som skal gøre det klart og nemt for danske forbrugere at støtte dyrevelfærd. Ministeren har tillid til, at svinelandmændne ikke springer over, hvor gærdet er lavest i forhold til kravene i det nye Dyrevelfærdsmærke

Fødevareminister Esben Lunde Larsen var onsdag til den officielle lancering af statens Dyrevelfærdsmærke, som skal gøre det klart og nemt for danske forbrugere at støtte dyrevelfærd. Ministeren har tillid til, at svinelandmændne ikke springer over, hvor gærdet er lavest i forhold til kravene i det nye Dyrevelfærdsmærke

Sille Veilmark

26. maj 2017

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er en tillidsfuld mand. Han har tillid til, at danske svinelandmænd ikke kan finde på at springe over, hvor gærdet er lavest, i forhold til kravene til det nye Dyrevelfærdsmærke, som ramte kølediskene i onsdags.

Han har også tillid til, at forbrugerne selv kan gennemskue, hvordan Dyrevelfærdsmærkets ét til tre grønne hjerter på emballagen fungerer. Esben Lunde Larsen taler ikke med nogen af kunderne i den halve time, vi står i Meny på Amager og griller gris.

Vi er til den officielle lancering af statens Dyrevelfærdsmærke, som skal gøre det klart og nemt for danske forbrugere at støtte dyrevelfærd. Men dem, det hele handler om, bevæger sig lidt i periferien af det hele. Kunderne i Meny kigger nysgerrigt på opbuddet af jakkesæt fra industrien, der har slået jernring om deres minister. På skift skubber de Informations udsendte til siden for at få taget fotos med Esben Lunde Larsen, der smiler og roser smagen af de dyrevelfærdsmærkede koteletter. Det er høfligt gjort, for de er overstegte.

– Hr. Minister, er der noget af det her kød, du selv spiser mere end andet?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

han har ret, der jo heller ingen, der kunne drømme om at snyde i skat bare fordi kontrollen er væk. Overtroisk, naiv og venstremand, sikke en kombination.

Jens Falkenberg, Torben Bruhn Andersen, Peter Manniche, Anders Graae, Tue Romanow, Slettet Bruger, Niels Duus Nielsen, Henning Kjær, Per Klüver, Ole Christiansen, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Roepstorff, Anne Eriksen, Einar Carstensen, Carsten Mortensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Hans Larsen

Han er givetvis både overtroisk og venstremand - men jeg tror nu ikke han er naiv. Han ved udmærket hvad han gør.

Jens Falkenberg, Troels Brøgger, Niels Duus Nielsen, Per Klüver, Ole Frank, Søren Roepstorff, Anne Eriksen og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

"Esben Lunde Larsen taler ikke med nogen af kunderne i den halve time, vi står i Meny på Amager og griller gris" - De ville sandsynligvis heller ikke tale med ham...
Det ser også ud til, at diverse jakkesæt beskytter ministeren, man er vel betydende, ikke? Det kunne vel være, at en del havde lyst til at gøre "noget" ved denne dyrevelfærdsrepræsentant, der tillader udpining af industridyr, forurening af jord- og vand og nu for ikke at glemme, sætte lakselus i fri dressur i vore farvande!

Vi er til den officielle lancering af statens Dyrevelfærdsmærke, som skal gøre det klart og nemt for danske forbrugere at støtte dyrevelfærd. Men dem, det hele handler om, bevæger sig lidt i periferien af det hele. Kunderne i Meny kigger nysgerrigt på opbuddet af jakkesæt fra industrien, der har slået jernring om deres minister. På skift skubber de Informations udsendte til siden for at få taget fotos med Esben Lunde Larsen, der smiler og roser smagen af de dyrevelfærdsmærkede koteletter. Det er høfligt gjort, for de er overstegte.

– Hr. Minister, er der noget af det her kød, du selv spiser mere end andet?

Lise Lotte Rahbek

Rart at læse en journalist stille skarpe spørgsmål.
Jeg har svært ved at forstå tilliden. Altså den tillid ministeren giver udtryk for ift. landmændene, som i forvejen er forgældede og i krise, helt sikkert vil investere i mere dyrevelfærd end det mærkningsordningen forlanger og holde op med at halekupere grisene, selvom det er ulovligt.

Jeg har nok endnu sværere ved at forstå, at borgerne/forbrugerne skulle have tillid til pågældende minister.

Annemette Due, Torben Bruhn Andersen, Einar Carstensen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Niels Duus Nielsen, Per Klüver, Christian Lucas, Anne Eriksen, Ole Frank, Ole Christiansen og C Munk anbefalede denne kommentar
Troels Larsen

Er der nogle tal på, hvor mange landmænd der IKKE kan få minimum et hjerte fra dag 1?

Er der i øvrigt nogle muligheder for dispensation i forhold til mærkets krav? Hvis nu dele af besætningen ikke, af hvad end årsag, kan undgå halekupering eller lignende.

Det er vel ideen med et mærke, at give producenterne noget at stræbe efter? Altså håber jeg svaret på spørgsmål et er 30%+

Anne Eriksen

En tillidsbaseret politiker, der ikke modtager underskrifter (klager) og som ofte nægter at svare...
Det skal nok give tillid - dertil alle møgsagerne.
Jeg køber simpelthen ikke svinekød mere - det der med MRSA er også helt glemt, eller?

David Joelsen

En total misforståelse mange politikere og erhvervsfolk falder for. Nemlig, at kritik er dårligt og at ens "venner" ikke kan være det bekendt.
Faktum er at saglig kritik og krav skaber bedre resultater. Giver bedre resultater.
Rygklapperi og ukritisk holdning skaber ingen ting. Måske kortsigtet profit, men rykker problemerne frem i tiden. Intentionen er måske god, men resultatet bliver matcher det ikke. Det er for påfaldende ukritisk.
Fenomænet er særdeles udbredt. Hvad med at give det et navn?

Slettet Bruger

En tillidsbaseret politiker som uddeler hjerter med rund hånd. Kommer samme Meny til beskæftigelsesministeriet?

Dorte Sørensen

Hørte ELL på P1 i den debat med en fra COOP om dyrevelfærdsordningerne. Her startede ELL ud med at kritiserer Coop, Dyrenes beskyttelse og Tænk for ikke at ville deltage i HANS mærke. Så da personen fra Coop kom med mangler ved hans mærked så blev han rigtig sur . Det ikke sjovt at høre på.

Dorte Sørensen

Henvisning til P1s udsendelse-
"Orientering Sendt første gang 24. maj kl. 16:07

Fra i dag kan du i butikker over hele landet købe svinekød, der har et dyrevelfærdsmærke, der med staten i ryggen godkender svinets liv som dyrevenligt. Men mærket kommer ikke til at finde vej til Coops butikker. Der er nemlig ikke meget dyrevelfærd i dyrevelfærdsmærket, siger Coop, som i protest har lavet sit eget og mere ambitiøse mærke. Vi tager debat mellem fødevareministeren og Coops talsmand.

www.dr.dk/orientering" -

Grethe Preisler

Er det et optisk bedrag eller et spejlæg fra en fritgående burhønseavlers besætning af læggehøner, der pryder den prøvesmagende ministers venstre skulder på det øverste billede?

Flemming Berger, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Hans Larsen

Eller måske en ny orden, tildelt ham af HM Margrethe for hans enestående indsats for miljøet, Grethe Preisler?

Henrik Brøndum

Jeg vidste der ikke var meget power i ham Esben, en rigtig mand skærer ikke fedtet fra, men spiser igennem og skruer måske op for snapsen og længden på løbeturen?

David Joelsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Annemette Due

At give 1 hjerte til grisekød, hvis griseproducenten ikke bryder loven, svarer vel nogenlunde til at indføre et stjernemærke til skolelærere, der ikke slår eleverne ...

Grethe Preisler, Anne Eriksen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar