Læsetid: 2 min.

Vi bliver fattigere, hvis vi kun er sammen med nogen, der ligner os selv

Settlementet på Vesterbro er en professionel civilsamfundsorganisation, der arbejder med inddragelse af civilsamfundet for udsatte borgeres sociale og kulturelle ligestilling. Settlementets mission er at skabe håb, udvikling og meningsfulde fællesskaber for socialt udsatte borgere, der falder gennem velfærdssamfundets net
Settlementet på Vesterbro er en professionel civilsamfundsorganisation, der arbejder med inddragelse af civilsamfundet for udsatte borgeres sociale og kulturelle ligestilling. Settlementets mission er at skabe håb, udvikling og meningsfulde fællesskaber for socialt udsatte borgere, der falder gennem velfærdssamfundets net

Mia Mottelson

4. maj 2017

Margrethe Wivel er forstander.

»Vi insisterer på, at alle har noget at bidrage med, og vores mål er at understøtte, at det enkelte menneske udfolder sit potentiale og bidrager positivt til samfundet. På denne måde medvirker Settlementet til, at der bygges bro mellem forskellige fællesskaber og enkeltpersoner, på tværs af generationer og på tværs af sociale og kulturelle skel, og er herved med til at sikre ligestilling og social integration for socialt udsatte borgere. Dette er ikke bare til gavn for den enkelte borger, men for hele samfundet.«

»Vi tror på, at både dem med flere ressourcer og dem med færre har brug for et fællesskab, hvor man møder hinanden på tværs. Vi bliver kort sagt klogere som mennesker, hvis vi er sammen med andre end dem, der ligner os selv. Det skaber en opdelt by, og værre endnu, det udfordrer byens sammenhængskraft. Vi mener, vi har brug for at skabe et sted og sammenhold, der går på tværs af sociale og kulturelle skel. Vi vil som mennesker naturligt søge mod nogle, der ligner os selv. Det er nok trygt, rart og kendt, men det gør os alle lidt fattigere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu