Læsetid: 4 min.

Flygtningebørn ned til ti år strander på asylcentre

Udlændingestyrelsen henviser uledsagede børn, som skønnes for umodne til at gennemgå asylproceduren, til at leve på asylcentre år efter år. Dansk Flygtningehjælp er dybt bekymret
24. maj 2017

Der er tale om en ny gruppe i det danske asylsystem: Uledsagede flygtningebørn – ofte meget unge – som udlændingemyndighederne vurderer er for umodne til at gennemgå den danske asylprocedure, som får afslag på opholdstilladelse, men som ikke kan udsendes.

Dansk Flygtningehjælp repræsenterer i øjeblikket 26 af børnene i deres sager.

Børnene tilhører ifølge Dansk Flygtningehjælp »en af de mest sårbare grupper i det danske asylsystem«, fremgår det af en såkaldt »bekymringsskrivelse« udfærdiget af flygtningehjælpen 20. april:

»De er meget unge (nogle helt ned til 10 år), alene i Danmark uden deres forældre samt vurderet for umodne.«

Indtil en ændring af Udlændingeloven i 2010 fik disse børn opholdstilladelse, indtil de var gamle nok til at gennemgå asylbehandlingen. Nu får mange af børnene afslag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Eva Schwanenflügel
  • Arne Lund
  • Grethe Preisler
  • Oluf Husted
Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Grethe Preisler og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Så find plejefemiler til dem.
Der er da ikke mange chancer for, at de kan udvikle sig til sunde mode voksne mennesker, når de opbevares som lagervare og håndteres af skiftende fordomsfulde lagermedarbejdere!

Om ikke andet så kan det konstateres at fremtidens krisepsykologer får nok at lave.
Men ellers vil den tidligere chauffør i Kødben til dette sige, at børnene er ofte for kyniske forældre, der bruger børnene som spydspids så hele familien kan få asyl i Danmark. Og det vil hans bugtaler dikke, Inger Støjberg, give ham ret i.

Charlotte Svensgaard

Der mangler massivt plejefamilier i forvejen - og ville du selv være klar til at tage i mod en dreng som ikke har noget problem med at stikke ud af vinduet blot for at slå folk ned kl 2 om natten? For ikke at forglemme glad og fro truer dine egne børn. Har du en datter? For så tør jeg slet ikke tænke på udfaldet.

Mette Poulsen

Det, at man vil vente indtil børnene er modne nok, er der i og for sig ikke noget i vejen med. Faktisk lyder det ret ordenligt.
Forløbet, både det administrative og selve hverdagen, indtil da skal selvfølgelig være i orden. Og de erfaringer man har gjort sig nu må kunne bruges til at forbedre forholdene.