Læsetid: 5 min.

Er kulørt insiderfortælling fra Christiansborg virkelighed eller fiktion?

Jagten på politikere har sodet Christiansborg-journalist Knud Brix til. I sin nye digtsamling, ’Natfolden’, beskriver han, hvordan magten korrumperer politikere såvel som journalister. Trods virkelighedsnære portrætter af unavngivne magthavere og rigtige skandaler hævder Knud Brix at skrive ren fiktion
Selvom der er påfaldende ligheder med virkelige politiske skandaler og Knud Brix’ digte, så skal læseren ikke tage udgivelsens fortællinger for gode varer, fortæller han Information på Christiansborgs gange kort forinden han holder digtoplæsning og præsenterer sin nye digtsamling.

Selvom der er påfaldende ligheder med virkelige politiske skandaler og Knud Brix’ digte, så skal læseren ikke tage udgivelsens fortællinger for gode varer, fortæller han Information på Christiansborgs gange kort forinden han holder digtoplæsning og præsenterer sin nye digtsamling.

Sille Veilmark

11. maj 2017

Christiansborg er fyldt med fordækt drama, sex med prostituerede og racisme. Eller er den? I den netop udkomne digtsamling Natfolden, som Christiansborg-reporteren Knud Brix fra TV 2 har puslet med i over fem år, beskriver han magthaveres misbrug af deres embede. Og journalister, der eksempelvis kalder et nordatlantisk folketingsmedlem for »isnegeren«.

Men selvom der er påfaldende ligheder med virkelige politiske skandaler og Knud Brix’ digte, så skal læseren ikke tage udgivelsens fortællinger for gode vare, fortæller han Information på Christiansborgs gange kort forinden han holder digtoplæsning og præsenterer sin nye digtsamling.

Den er nemlig ren fiktion, fortæller Knud Brix, som i værket fortæller om »moralsk fordærv« og »menneskelig forråelse« blandt både journalister og politikere. Et uddrag fra et af digtene lyder:

der er ikke længere plads
til to liberale kattedyr
siger de i fjernsynet

jeg ønsker at se formanden dø
jeg forlader berettermodellen
helst en langsom død

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Jensen

Fiktion eller ej; magten skal gives til de, som ej vil eje den - thi de giver den notorisk tilbage.

Og derfor giver vort konkurrencedemokrati (dét forhold at borgere opstiller til valg for at kæmpe med tilsvarende opstillede om vælgernes gunst) et ganske markant incitamentet for bedrag - samt muligheden for ad åre at bibeholde magt. Og ikke blot fører dette hyppigt til personlig inflation og diskrepans, foruden deciderede bibliografiforstyrrelser, hos den enkelte folkevalgte - det fører også til magtfuldkommenhed, korruption og magtfordrejninger, som i sidste instans rammer vælgernes sfære, med apati, tilskuermentalitet og tillært hjælpeløshed som resultat.

Mikkel Kristensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Mener du ikke noget mere i retning af det sidstnævnte nedenfor, Peter Jensen, og i givet fald så gerne må elaborere (eller ligefrem rette) til noget meningsfuldt for os ignoranter, der ikke kender Erving Goffman - den med 'bøger' giver ikke umiddelbart nogen mening … ;-)

Noget om – bøger -
En bibliografi er en beskrivelse af eller fortegnelse over bøger, tidsskrifter, artikler inden for et område. Bibliografien kan være i trykt eller i elektronisk form. Bibliografier kan opdeles i: Fagbibliografi – fortegnelse over litteratur, der handler om et bestemt emne – f.eks. en kunstbibliografi.

Noget om - mennesker -
En biografi (græsk: levnedsbeskrivelse) er en beskrivelse af et menneskes liv og levned. Hvis den er skrevet af andre er det en biografi. Hvis den er skrevet af vedkommende, er det en selvbiografi eller autobiografi. I selvskildringen fremstiller forfatteren sin egen livsførelse.

Peter Jensen

Jan Weis, det var dog en ejendommelig måde at hjælpe et menneske i nød på. Naturligvis var jeg fortravlet og mente biografiforstyrrelser. Beklager at have spildt din tid. :)

Tak til Peter Jensen - det har du så sandelig ikke, der blev da lært noget nyt og Oplysningen fik et lille nøk opad - og håber da ikke, du stadig er 'nødlidende' ... ;-)

Peter Jensen

Dét kan jeg tidsnok blive igen, Jan Weis - så hold øje derude.
Jeg bidrager gerne til filantropisk ånd og hånd. :)