Læsetid: 3 min.

Lærere: Udsatte unges uddannelsesmuligheder forringes med ny reform

Regeringen tror i et nyt reformforslag på, at kommunerne fremover kan løfte de svageste unge, så langt flere kommer i gang med en ungdomsuddannelse eller i arbejde. Den samme tiltro har lærerne på de forberedende uddannelser og ekspertgruppen ikke. De frygter, at de unge risikerer at få et dårligere uddannelsestilbud
11. maj 2017

Der er sket et kollektivt svigt. Sådan betegnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det faktum, at godt 17 procent af de unge står uden studenterbevis, svendebrev eller arbejde, når de er 25 år.

Derfor lægger regeringen i reformen Tro på dig selv – det gør vi op til at forbedre de unges muligheder. Det vil de gøre ved at samle de seks forberedende uddannelser, der i dag eksisterer på blandt andet produktionshøjskoler og voksenuddannelsescentre til en Forberedende Grunduddannelse med tre forskellige linjer.

Antallet af uddannelsessteder skal reduceres til 75 på 25 moderinstitutioner, og så skal ansvaret for de unges uddannelser samles i kommunerne, hvor det i dag er spredt mellem stat og kommuner.

Især den sidste del af forslaget vækker kritik på de forberedende uddannelser. Også formanden for den ekspertgruppe, som har kulegravet området og kom med anbefalinger til regeringen for et par måneder siden, tvivler på, at det er løsningen at give kommunerne ansvaret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Husk hvordan det er gået for fx. handicapområdet efter kommunerne fik alene ansvaret ved Strukturreformen.

Robin Frederiksen

@Christian Lucas
På grund af betydningsfulde bits og bytes, men dog værdiløse cifre, der iskoldt og ubarmhjertigt
fortærer menneskets ellers suveræne livsytringer. Grundløs godhed knuses således til ukendelighed og forvandles til fx bundløs forbrugergæld. Tørre terroriserende tal som nådesløst har slavebundet sin skaber. Et overgivende knæfald som har medført komplet moralsk forfald.

Torben K L Jensen

En embedsstand (djøffer) der har fået stor magt gennem "New Public Management" har svært ved at afgive den igen.
Det eneste der hjælper er et rundbarberende "hair cut" i toppen - deres inkompetence er bevist til fulde. Ud med dem og de kan få et Trump-håndtryk til afsked. "You are fired"