Læsetid: 8 min.

En lesbisk venstreradikal storesøsterhumanistnørd med muskelsvind

Sarah Glerup vil ikke være billedet på superkrøblingen, der deltog i X Faktor. For man kan ikke, hvad man vil – ikke uden den velfærdsstat, hun oplever smuldrer for øjnene af sig. Snart vil hun med al sandsynlighed blive valgt til Folketinget
’Måske kan jeg en dag indeholde så mange forskellige minoriteter, at jeg springer de kasser, jeg bliver placeret i. Jeg hader kasser. De er så endimensionelle. Jeg tror, det er min anti-definition,’ siger Enhedslistens folketingskandidat Sarah Glerup.

’Måske kan jeg en dag indeholde så mange forskellige minoriteter, at jeg springer de kasser, jeg bliver placeret i. Jeg hader kasser. De er så endimensionelle. Jeg tror, det er min anti-definition,’ siger Enhedslistens folketingskandidat Sarah Glerup.

Sille Veilmark

19. maj 2017

I entréen i Sarah Glerups og kæresten Sara uden h’s lejlighed på Frederiksberg hænger tegningen »Eva og slangen«. Billedet forestiller Eva, der netop har spist af syndens æble. Snoet sirligt omkring hendes endnu nøgne krop er et plastikrør, der ender i halsregionen, lige under struben.

»Nogle mener, at et liv med respirator er et dårligt eller uværdigt liv. Jeg mener, det uværdige ligger i ikke at kunne trække vejret. Et liv uden ilt er intet liv,« siger Sarah Glerup. Information møder hende efter Enhedslistens årsmøde sidste weekend, hvor det stod klart, at hun med al sandsynlighed vil blive valgt ind i Folketinget ved et kommende valg.

Sarah Glerup har en trakeotomi – det betyder, at hun trækker vejret gennem et plastikrør tilsluttet en respirator monteret på kørestolen, ligesom som Eva på tegningen i entréen. Som toårig fik hun konstateret muskelsvind, hvorfor hun i dag sidder i kørestol. Diagnosen kaldes Ullrich. Det officielle navn er Collagen VI Deficiency Congenital Muscular Dystrophy, en diagnose, der rammer cirka én ud af en million.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Søndergaard
  • Peter Wulff
  • Anne Mette Jørgensen
  • Anders Sørensen
  • Holger Madsen
  • Lars Bo Jensen
  • Morten Pedersen
  • Arne Lund
  • Viggo Okholm
  • June Beltoft
Carsten Søndergaard, Peter Wulff, Anne Mette Jørgensen, Anders Sørensen, Holger Madsen, Lars Bo Jensen, Morten Pedersen, Arne Lund, Viggo Okholm og June Beltoft anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Lintrup

Først og fremmest er vi alle mennesker.
Tak Sarah.

Torben Jensen, Carsten Søndergaard, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Olav Bo Hessellund, Anne Mette Jørgensen og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Jensen

Sarah, ingen kan tage din sejre fra dig, bagatellisere dem, eller bruge dig som præcedens.
Godt kæmpet! På trods af at vi er uenige om det meste, har jeg respekt for dit arbejde og dine præstationer...
Dine præstationer bliver dømt på lige fod med andres, hvilket jeg mener at de skal.

Lars Bo Jensen

Jeg er mest til tredimensionelle kasser, der findes vel ikke andre, to dimensionelt er jo en flade, men jeg er sikker på at hvis Sarah bliver valgt ind i folketinget, vil hun vise mig både en fjerde- og femtedimensional tilgang til velfærden i Danmark.

Kjeld Jensen

Jeg undrer mig over at filmen"Mørke" viser at de handicappede kvinder bliver dræbt på sympatisk vis. Sådan så jeg ikke filmen, tværtimod.
Så mon ikke Sarah Glerup har søgt lidt for dybt for at finde bevis for sin mening om, at film skulle understøtte holdningen om at døden er en lettelse for de pårørende til en handicappet