Læsetid: 3 min.

Næstehjælperne taler hinanden op

Næstehjælperne er en facebookgruppe med 17.000 medlemmer, hvor folk hjælper reformramte og hinanden med alt fra mad til opbakning og protestaktioner
Næstehjælperne er en facebookgruppe med 17.000 medlemmer, hvor folk hjælper reformramte og hinanden med alt fra mad til opbakning og protestaktioner

Mia Mottelson

4. maj 2017

Carsten Larsen er medstifter af gruppen:

»Det startede for alvor en søndag aften i juli sidste år, hvor vi sad og talte om, hvorvidt man ikke kunne gøre noget med kontanthjælpsloftet. Vi tænkte, at vi med en facebookgruppe kunne gøre noget så lavpraktisk som at hjælpe reformramte med daglige fornødenheder. Mad, tøj, hjælp til transport eller til at hænge en lampe op. Jeg var ved at læse en uddannelse som uddannelsesvejleder, så det kunne måske også bruges.«

»Vi er en reaktion imod den stigende polarisering i samfundet og tendensen til at tale folk ned og udskamme mennesker, som er på kanten af samfundet. Vi har tit talt om, hvad der gør, at nogle bevægelser bliver meget succesfulde. Som det Muslimske Broderskab i Egypten. De formår at se, at social mobilisering også handler om social hjælp.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu