Læsetid: 3 min.

Østre Landsret frikender regeringen for brud på menneskerettighederne

Det er ikke i strid med menneskerettighederne, at flygtninge på midlertidigt ophold skal vente tre år, før de kan søge om at få deres familie til Danmark, lyder dommen fra Østre Landsret. Sagen en nu anket til Højesteret
Christian Dahlager, der er advokat for den 58-årige syriske læge Mosalam Albaroudi, der har sagsøgt Udlændingenævnet for at krænke hans ret til familieliv, er stærkt utilfreds med afgørelsen. Han mener, at Landsretten helt undlader at forholde sig til konventionerne. 

Christian Dahlager, der er advokat for den 58-årige syriske læge Mosalam Albaroudi, der har sagsøgt Udlændingenævnet for at krænke hans ret til familieliv, er stærkt utilfreds med afgørelsen. Han mener, at Landsretten helt undlader at forholde sig til konventionerne. 

Sebastian Buur Gunvald

20. maj 2017

»Vi er godt klar over, at vi bevæger os hen til kanten af konventionerne,« sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fra Folketingets talerstol i januar 2016, da regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og størstedelen af Socialdemokratiet vedtog den såkaldte ’treårsregel’, der betyder, at flygtninge på midlertidigt ophold skal vente tre år, før de kan søge om familiesammenføring.

Da treårsreglen skulle behandles i Folketinget, erkendte ministeren, at der var en »procesrisiko« for, at reglen ville blive kendt konventionsstridig, og Socialdemokratiet fik helt ekstraordinært tilføjet en fodnote i aftalen om, at partiet kun støtter loven for så vidt, at den ikke krænker menneskerettighederne.

Foreløbig har Østre Landsret i en principiel dom afgjort, at det ikke er tilfældet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer