Læsetid: 7 min.

’De sendte hunde efter os. Jeg løb for livet’

Han er 13 år, flygtning fra Afghanistan og en af 26 uledsagede børn, som bør have midlertidigt ophold ifølge Dansk Flygtningehjælp. Her fortæller han historien om sin flugt og det at være strandet på et asylcenter uden sin familie, mens myndighederne venter på, han bliver gammel nok til at gennemgå asylproceduren.
13 år og placeret på et asylcenter for børn og unge på ubestemt tid. Hans tre bedste venner har fået asyl og bor nu i København og Aalborg.

13 år og placeret på et asylcenter for børn og unge på ubestemt tid. Hans tre bedste venner har fået asyl og bor nu i København og Aalborg.

Bo Amstrup

24. maj 2017

»Jeg er 13 år og flygtning fra Afghanistan. Jeg bor her på centret. Der er ikke meget at lave, når jeg ikke er i skole. Jeg spiser mad, jeg spiller fodbold, jeg spiller spil på min tablet. Allermest er jeg til cricket. På det tidligere center, hvor jeg boede, var der andre pashtu-drenge, som jeg kunne spille med. Den mulighed er der ikke her.«

»Jeg tager i skole om morgenen sammen med nogle af de andre fra centret. Bussen kører 7.30. Jeg går i en klasse kun med andre flygtninge fra Syrien og Irak. Jeg har fået at vide, at jeg måske kan starte i en almindelig dansk klasse efter sommerferien. Jeg glæder mig meget til at få danske kammerater, glæder mig til at tale dansk 24-7.«

»Jeg lærer tre nye danske ord eller vendinger om dagen. Det seneste, jeg har lært er: ’Min kammerat snakker alt for meget’.«

»Når jeg har spist, rydder jeg af bordet og vasker jeg op. Klokken 21 skal vi være på værelset. Klokken 22 tager de voksne tabletten fra os, så vi ikke sidder oppe hele natten. Så prøver jeg at sove.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Slettet Bruger
Carsten Munk og Slettet Bruger anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu