Læsetid: 6 min.

’Det er da vildt fedt at vide, at jeg har en aktie i mange af de der unge’

Det er ikke et mål at lave landsholdsspillere og elitefodbold i BK Vestia Vesterbro. Det er en klub, som bygger kammeratskaber og lægger armen omkring de unge, som går til fodbold
’Jeg savnede at være sammen med mine venner til træning. Herude går vi op i fodbold, det er derfor, vi spiller. Men det er også et niveau, hvor man kan hygge sig og grine, hvis man laver fejl. Vi tager på nogle fede ture sammen, og trænerne går op i, at vi har det godt,’ fortæller Nikolaj (i hvidt). Han blev headhuntet til Lyngby, men er vendt tilbage til Vestia.

’Jeg savnede at være sammen med mine venner til træning. Herude går vi op i fodbold, det er derfor, vi spiller. Men det er også et niveau, hvor man kan hygge sig og grine, hvis man laver fejl. Vi tager på nogle fede ture sammen, og trænerne går op i, at vi har det godt,’ fortæller Nikolaj (i hvidt). Han blev headhuntet til Lyngby, men er vendt tilbage til Vestia.

Lærke Posselt

4. maj 2017

Man kan godt se, at den lange fyr i Real Madrid-trøjen er god. Forsvarerne kan ikke komme ind på livet af ham, fordi han placerer sin krop mellem dem og bolden, når han ruller den fremad med sålen. Han holder roligt på bolden, inden han med en kort acceleration skifter retning og er væk.

»Jeg blev headhuntet til Lyngby for nogle år siden,« fortæller Nikolaj efter træning.

Solen skinner, men det er køligt, Nikolaj er 15 år gammel:

»Jeg var rigtig dygtig, jeg gik meget op i fodbold, og så hentede de mig.«

Han er en af dem, som kunne være blevet til noget. Det kan man se på hans omgang med bolden og hans måde at holde kroppen på. Men nu er Nikolaj tilbage i Vestia på Vesterbro, hvor han træner på en af klubbens kun to baner, som er omringet af pigtrådshegn. Der er altid tilskuere til Vestias træninger, siger man, fordi banerne ligger lige ved siden af Vestre Fængsel, og fangerne kan stå i vinduet og følge med.

»Jeg kunne ikke så godt lide den måde, man omgås hinanden på i elitefodbold, altså uden for banen, hvor man var konkurrenter,« forklarer Nikolaj.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu