Læsetid: 4 min.

Arbejdsgivere advarer mod ’skræmmekampagne’ fra S og DF

’De siger, at det er årsag til lønpres og social dumping og misbrug af vores velfærdsgoder. Hvortil vi bare siger, at det er postulater,’ lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) om Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis fælles EU-opgør. De to partier afviser kritikken
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, mødtes i weekenden debat ved Folkemødet på Bornholm.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, mødtes i weekenden debat ved Folkemødet på Bornholm.

Kenneth Lysbjerg Koustrup

19. juni 2017

Udenlandske arbejdere kommer til Danmark og presser lønnen og arbejdsvilkårene på grund af arbejdskraftens frie bevægelighed i EU. Sådan har det lydt fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som har krævet, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) derfor begrænser denne bevægelighed.

Og statsministeren har selv kritiseret det, han har kaldt »jordbærplukkere, der kommer til Danmark og arbejder nogle få timer om ugen og sender en dansk børnecheck ud af landet«.

Men nu advarer Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mod det, som viceadministrerende direktør Pernille Knudsen kalder en »skræmmekampagne« mod EU:

»De siger, at det er årsag til lønpres og social dumping og misbrug af vores velfærdsgoder. Hvortil vi bare siger, at det er postulater. Jeg har ikke set nogen dokumentation for nogen af delene.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Det er skam ingen skræmmekampagne DA. Det er fakta og har bl.a. medført brexit. Og nej. Vi taler ikke om højtuddannede. De skal såmen nok få den løn og de arbejdsvilkår de kræver. Det vi snakker om er arbejdskraftens frie bevægelighed inden for EU af ufaglærte og lavtuddannede. Den bevægelighed skal stoppes. Det samme gælder for de mennesker, som tager længere varende opholdt i et andet EU land uden fast bopæl. Hvilken kraftig farvning DA's holdninger er penslet med er naturligvis lave lønninger i Danmark og færre rettigheder for lønmodtagere. Artiklen burde som fortegn have annonce/sponsoreret af DA. Et fortegn som det efterhånden ofte ses i digitale medier.

Hans Larsen, Kim Houmøller, Anne Eriksen, Ib Christensen, Charlotte Svensgaard, Torben K L Jensen, Egon Stich, kjeld jensen, John Christensen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En bemærkning til - " Og hvis arbejdsgiverne ikke lever op til overenskomsterne og/eller loven, er det enten en opgave for fagbevægelsen eller myndighederne at sikre, at dette sker."-
Hvorfor er det ikke mere en opgave for DA??? De arbejdsgivere der overholder arbejdsmarkedets aftaler og lovgivningen kan da ikke være tjent med at andre arbejdsgivere underløber arbejdsaftaler og lovgivninger. Hvorfor mener DA, at det alene er de faglige organisationers og myndighedernes ansvar?

Hans Larsen, Flemming Berger, Ole Henriksen, Anne Eriksen, Ib Christensen, Søren Jacobsen, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Leffers, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek, Mette Poulsen, kjeld jensen og John Christensen anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

EU har haft alt for travlt med at optage lande, der hverken økonomisk eller politisk er på "omgangshøjde", og det gør den frie bevægelighed problematisk. Et interessant eksempel er Højesterets nyligt afsagte kendelse om, at rumænske kriminelle ikke kan sendes til afsoning i Rumænien, fordi fængslerne der ikke lever op til De Europæiske Menneskerettigheder. Som forholdene er, er kendelsen rigtig, men det er da meningsløst at tale om "fri bevægelighed" under de omstændigheder.

Ole Henriksen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Mænd og økseskafter.
Det er jo dømt til at skabe ballade, når nogen sætter lighedstegn mellem ’varer’ og mennesker – at de sidstnævnte overhovedet finder sig i det, er en fortsat gåde, selvom mange af dem kommer herind og skider i gartnerens jordbærbede … ;-)

Torben K L Jensen

Rutineannoncer fra DA har det med at blive trættende læsning - helt ude i hampen,ganske som udmeldingerne fra CEPOS - det eneste der undrer er at netop Information skal belaste deres abonnenter med den slags gyllespredning hvor mange har valgt Information netop for at undgå det.

Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

En overenskomst mellem arbejdsgivere og lønmodtagere er begge parter forpligtet til at overholde. DA har således et præcis lige så stort ansvar for at overenskomsterne overholdes som fagforeningerne. Det kan ikke diskuteres.

Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Ole Henriksen, Anne Eriksen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

" Og hvis arbejdsgiverne ikke lever op til overenskomsterne og/eller loven, er det enten en opgave for fagbevægelsen eller myndighederne at sikre, at dette sker."-

Man får indtrykket af, at anti dansk arbejdsgiverforening mener, at samfundets love og regler ikke er noget de skal følge. Det er noget vi skal slå dem i hovedet med.
Regler er åbenbart til for, at skulle omgås. Ikke noget der skal følges.
Tror mere og mere på min mistanke om, at skat blev saboteret af medlemmer af kartellet. Ingen kontrol gør det en del nemmere at omgå regler.

Peter Hansen

Jo større arbejdsudbud, om det er indenlandsk eller udenlandsk, jo ringere løn og i særdeleshed arbejdsvilkår!

Regeringen og andre partier, er godt i gang med at skabe arbejdsgivernes tagselvbord, fuldstændig uden om fagforeninger og førhen almindelig anstændighed, lønmodtagerne bliver i disse år mere og mere sat i skak, og til sidst skakmat, hvis vi altså ikke begynder, at gøre oprør mod tidens trend!

Ib Christensen, Ebbe Overbye og Flemming Berger anbefalede denne kommentar