Læsetid: 4 min.

Britisk myndighed advarede Danmark: Eksport af overvågningssoftware kan skade national sikkerhed

Det kunne skade den nationale sikkerhed, hvis Danmark godkendte eksport af overvågningssoftware, advarede britisk myndighed. Alligevel gav Erhvervsstyrelsen tilladelse til eksporten
Almindelige borgere i Dubai kan overvåges af udstyr lavet i Danmark. Men briterne advarede desuden mod den danske eksport af overvågningsteknologi, fordi det kunne være til fare for den nationale sikkerhed. På billedet ses kronprinsen af Dubai, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum med følge

Almindelige borgere i Dubai kan overvåges af udstyr lavet i Danmark. Men briterne advarede desuden mod den danske eksport af overvågningsteknologi, fordi det kunne være til fare for den nationale sikkerhed. På billedet ses kronprinsen af Dubai, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum med følge

Kamran Jebreili

15. juni 2017

Danmark har trodset en klar advarsel fra Storbritannien og tilladt den britiske våbengigant BAE Systems’ danske datterselskab at forsyne regimet i De Forenede Arabiske Emirater med højt avanceret overvågningssoftware.

Det viser en mail-korrespondance mellem Erhvervsstyrelsen og den britiske myndighed Department for Business, Innovation and Skills (BIS), som Information er kommet i besiddelse af.

Dermed har firmaet kunnet eksportere teknologi via Danmark, som det ikke ville have fået lov til i Storbritannien. Og dermed kan Danmark have skadet Storbritanniens og potentielt også vores egen nationale sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Ole Frank
  • Henrik Rude Hvid
  • Mads Berg
  • Kristen Carsten Munk
  • Torben Skov
  • Bruger 227938
  • Eva Schwanenflügel
Flemming Berger, Ole Frank, Henrik Rude Hvid, Mads Berg, Kristen Carsten Munk, Torben Skov, Bruger 227938 og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Danmark er fjolset i klassen, som i henholdsvis benovelse over de ekstra skejser i kassen, og selvpromovering som den politisk uvidende nørd, giver totalt køb på enhver ansvarlighed for egne og andre klassekammerater. IDIOTER! !!

Ole Frank, Anne Eriksen, Christian Lucas, Torben Skov og Bruger 227938 anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

"Ifølge den liste er softwaren designet til at bryde eller omgå kryptering. Med andre ord kan den gøre det muligt at læse beskeder, som ellers er forsøgt beskyttet mod overvågning"

I den digitale verden, som jo for større og større relevans på alle områder inkl. det millitære, svare det jo nærmest til at eksporterer atom-våben til de pågældende lande.

Endnu en gang må man skamme sig over at være dansker under en Ventre ledet regering.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Kim Houmøller, Henrik Rude Hvid, Mads Berg og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Forhåbentlig er sådan en software udstyret med en kill-switch så den kan sættes effektivt ud af funktion hjemme fra MI6, 007's headquarter.

Helle Walther

Sådanne ting bør ikke kunne ske, forstår slet ikke man kan have kontakt til det land overhovedet.

Englænderne skulle være nogen af de sidste, der blander sig i det her. Dels fordi der er tale om en engelsk ejet fabrik, hvis moderfirma selv forsyner saudierne med våben i massevis. Og dels fordi englænderne har en lang tradition med at sælge alt, hvad enhver despot ønsker. Således var det engelske fabrikker, er forsynede Saddam Hussein med det meste af hans isenkram, herunder også den giftgas, han anvendte mod kurderne. (Mærsk's lokale fabrik lavede granathylstrene dertil).
Så spar os dog for hykleriet.

Eva Schwanenflügel og Charlotte Svensgaard anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

De synes det er helt fint ovre i Finansen. Fordi et godt land skabes med regneark og eksport til diktaturer. Sikke en SKØN tid at være dansker i...hvad enten Englænderne er hyklere i sagen her eller ej.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Kristen Carsten Munk, Henrik Rude Hvid, Mads Berg og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

NU må Europa stege i egn fet,efter i årigvis man fortæller os at det er foregangsland for menneske rettigheder og demokrati. Demokrati er ikke arveligt, de går ikke fra far til søn, ikke fordi det har været en revolution i Frankrig en gang, får Europa monopol på demokrati, det får det ikke , ikke mere end soviet får monopol på socialismen. Det havde vi ret over hele ligne når vi talte om kolonialism, apartheid etc., som europeisk produkt.