Læsetid: 4 min.

Bliver man deprimeret om efteråret, kan man ikke få psykologhjælp

Der er rekordlang ventetid på lægeordineret psykologbehandling, viser en ny opgørelse. Ventetiden skyldes, at staten har udvidet behandlingsmulighederne, så flere kan få hjælp, uden at tilføre ekstra økonomiske midler. DF kræver handling
Giver lægen dig en henvisning til psykologhjælp på grund af symptomer på angst eller depression, må du indstille dig på at vente måneder, før en psykolog har tid til at se dig

Giver lægen dig en henvisning til psykologhjælp på grund af symptomer på angst eller depression, må du indstille dig på at vente måneder, før en psykolog har tid til at se dig

Thomas Sjørup

20. juni 2017

Giver lægen dig en henvisning til psykologhjælp på grund af symptomer på angst eller depression, må du indstille dig på at vente måneder, før en psykolog har tid til at se dig.

Det viser en opgørelse fra Dansk Psykologforening, der offentliggøres i dag. Foreningen har spurgt sine medlemmer, hvor lange ventetider de har for personer, der hører under den såkaldte psykologordning.

Svaret hedder 10,6 uger eller godt og vel 2,5 måned. Det er sjette år i træk, at ventetiden er steget.

Anne-Mette Kjærsfeldt, sekretær i psykologhuset Søndre Palæ i Aarhus, har flere gange måttet afvise personer med lægehenvisninger.

»Jeg oplever, at det bliver værre og værre i løbet af året. Sidste år måtte vi afvise samtlige, der ringede i november og december. Jeg kan huske en afvist patient, der sagde, at man burde blive syg om foråret. Det har han jo faktisk ret i,« siger Anne-Mette Kjærsfeldt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Og er man for angst og for deprimeret, til at man kan deltage i gruppeterapi, med fokus på kognitiv terapi, så findes der ikke længere tilbud i sundhedssystemet.

Niels Nielsen

Og er man på røven, fordi man fx er på en "moderne" overførselsindkomst, er der heller ikke noget at stille op. Henvisningen fra lægen udløser et tilskud, men man skal ofte betale halvdelen selv. Så vi er mange, der prioriterer huslejen frem for det psykiske velbefindende, vel vidende, at vi blot bliver endnu mere angste og deprimerede, hvis vi skal leve på gaden.

"Kommuner kan ud fra en social og økonomisk vurdering i visse tilfælde bevilge samtaleforløb med fuld eller delvis offentlig betaling."

"En henvisning giver ret til max. 12 samtaler, dog kan let til moderat depressive og angste opnå op til 2 x 12 samtaler efter henvisning fra egen læge."

http://psykologeridanmark.dk/psykologernes-arbejde/praktiserende-psykolo...

Lise Lotte Rahbek

Vi oplever helt basalt, at flere og flere får en psykisk diagnose.

Jaeh, for man skal have en diagnose for at blive taget alvorligt jvf. hensyn i beskæftigelsessystemet. Her i kommunen skal man blandt andet møde op til jobansøgningskurser selvom man er iøjnefaldende syg. Hvis ikke der er nogen diagnose, så er man ikke syg.

Så flere og flere vil søge en diagnose for at få lidt ro. Ikke desto mindre skal der jo oftest indhendtes diagnoser og vurderinger i flere omgange, fordi systemet er indrettet på at mistro borgerne for bare at være dovne.
Det bruges der uendelige dyrebare psykobehandler-timer på.

Skruen uden ende.
Og hvem hjælper det?