Læsetid: 4 min.

Fagforbund frygter, at dygtige medarbejdere forlader SKAT ved udflytning

Som konsekvens af befolkningens lave tillid til SKAT vil regeringen opløse styrelsen og fordele opgaverne i ni forskellige styrelser, heraf syv nye. De nye styrelser skal placeres forskellige steder i Danmark, og medarbejdernes fagforeninger frygter, at dygtige medarbejdere vil stoppe
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede på et pressemøde tirsdag regeringens plan om at afskaffe det nuværende SKAT og i stedet oprette et nyt skattevæsen, bestående af syv styrelser spredt ud over hele landet. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede på et pressemøde tirsdag regeringens plan om at afskaffe det nuværende SKAT og i stedet oprette et nyt skattevæsen, bestående af syv styrelser spredt ud over hele landet. 

Kenneth Lysbjerg Koustrup

14. juni 2017

Det er regeringens politik at fordele offentlige arbejdspladser bredere i landet, og den plan skal omrokeringen af SKAT bidrage til.

Som konsekvens af den nye struktur for SKAT, som regeringen præsenterede tirsdag, forventes det, at 1.500 arbejdspladser enten oprettes uden for hovedstaden eller flyttes væk fra hovedstadsområdet. Det vækker bekymring i fagforeningerne for medarbejderne i SKAT.

Regeringen har nemlig i løbet af det seneste år gennemført en omfattende udflytning af statslige arbejdspladser, hvor tusindvis af jobs blev rykket til provinsen.

Ud af Djøfs mange ansatte i de udflyttede styrelser var det kun fem procent, der flyttede med arbejdspladsen, mens 12 til 15 procent nu pendler til arbejdet. Som konsekvens har flere styrelser mistet dygtige medarbejdere og fået længere sagsbehandlingstider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sup Aya Laya

Det er jo dét der er meningen - at de dygtige medarbejder bliver i København.
Hvordan kan nogen tro at Venstre vil gøre noget 'godt' i forbindelse med inddrivelse af skat?

P.G. Olsen, Hans Larsen, Estermarie Mandelquist og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Nej, dette bliver endnu en katastrofe oven i den "gamle", hvor man også reducerede de erfarne og dygtige ældre medarbejdere + endnu flere - for at spare penge.
Dette "smarte nye tilbud til "udkanten" vil medføre endnu mere rod og sandsynligvis tab af penge, det har oven i købet den samme createur!

Sup Aya Laya, Estermarie Mandelquist og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Endnu en katastrofe... de her omlægninger betyder at de næste 2-5 år vil gå med at få den her ændring til at 'sætte sig'
Politikerne skal holde fingrene væk fra 'implementering' af 'faglige' ting. Det har de simpelt hen ikke forstand på. Den ene katastrofe afløses af den næste..

Det er tid til en ændring i det politiske system, systemet med politikere som ministre fra enevældens tid og en villig stab af embedsmænd, der gør hvad der bliver sagt har spillet fallit.

// Jesper

Hvorfor ikke gribe om nældens rod - skatterlovgivningen. Når man gennem lang tid har erfaret de mange dårlige virkninger, må det være nærliggende at se på systemet og dets virkemidler.
Denne nye struktur skal jo arbejde videre med det samme - eller hvad - før der er rettet op på det allerede skete.
Regeringen slukker brand med benzin.

Interessant, hvad "Udviklings og forenklingsstyrelsen" skal beskæftige sig med.
Måske kassère endnu et IT-system og indføre kuglepenne og blive en god kunde i Postnord.

man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet og tænke på de milliarder SKAT ikke kan inddrive... jeg er ikke et sekund bange for hjerneflugt fra SKAT - de hjerner der er der virker tilsyneladende ikke...

Christoffer Pedersen, Anne Eriksen og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Ole Christiansen

Kuglestøderen fra LA har tidligere foreslået at nedsætte kontanthjælpen for folk der flytter til udkants-Danmark, fordi leveomkostningerne dér er lavere.
Gør dog det samme med de ansatte i skat, så vi kan være 100% sikre på, at der ikke er nogen kompetente medarbejdere tilbage der, af vanvare, kommer til at forstyrre erhvervslivet og de riges ret til selv at bestemme om de vil betale skat.

Tonny Helleskov, Hans Larsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Peter Frost - ja, der har nok været nogle før?
Hvad så med Folketinget - hvor skal vi flytte dem hen? Bornholm? Hvis de ikke vil, så finder vi nogle ordentlige, ærlige og menneskekærlige af slagsen"

Christoffer Pedersen

Selvfølgelig SKAL en fagforening udtrykke bekymring for hjerneflugt når medlemmernes arbejdsplads trues. Og det er heller ikke fedt for de ansatte der står og skal vælge mellem en fyreseddel eller flytte lang f.... i vold.