Læsetid: 5 min.

Forhenværende V-folketingsmedlem: Loyaliteten over for Støjberg må ikke stå over loyaliteten over for loven

Udlændingeministerens skiftende forklaringer over for Folketinget får nu flere forhenværende borgerlige toppolitikere til at kalde sagen ’dybt alvorlig’ og kritisere de kollegaer, der holder hånden over Inger Støjberg
Der er sket et skifte i Venstres Folketingsgruppe, hvor man ud fra loyalitetshensyn forsvarer nogle ting, som ikke burde forsvares, siger Eyvind Vesselbo.

Der er sket et skifte i Venstres Folketingsgruppe, hvor man ud fra loyalitetshensyn forsvarer nogle ting, som ikke burde forsvares, siger Eyvind Vesselbo.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

6. juni 2017

Der er så meget, der ikke hænger sammen i sagen om Inger Støjbergs instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres samlevere, at det bør kalde på selvindsigt i stedet for, at borgerlige politikere blot loyalt slår ring om ministeren. Det siger tidligere fremtrædende Venstre-politikere til Information.

»De her forklaringer er ikke samstemmende,« siger Eyvind Vesselbo, der har forsket i Tamilsagen og er tidligere folketingsmedlem for Venstre fra 2001-2015. »Der er sagt så mange ting nu, der ikke hænger sammen.«

Vesselbos kritik kommer efter, at sagen om Inger Støjberg (V) fredag tog en ny drejning. Her kunne Information dokumentere, at et paragraf 20-svar fra udlændingeministeren 10. februar 2016 modsiger den forklaring i sagen om tvangsadskillelse af unge asylpar, som ministeren afgav ved samrådet i Folketinget i torsdags.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
  • Flemming Berger
  • Eva Schwanenflügel
  • Ulla Søgaard
Espen Bøgh, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Ulla Søgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lucas

Venstre - Går den så går den.

Vibeke Hansen, Peter Hansen, Torben Skov, Lars Bo Jensen, Eva Schwanenflügel, Lars Hansen, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese og Martin Mørch anbefalede denne kommentar
Bjørn Langkilde

Loven er lige for alle - også, måske især, overfor dem som befolkningen har ansat til at lave lovene. Støjbjerg er skrap minister, men om hun er særligt skarp, kan der herske tvivl om. Jeg er helt enig med Wesselbo og Møller i dette.

Vibeke Hansen, Peter Hansen, Janus Agerbo, Eva Schwanenflügel, Lars Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Med magt skal land bygges

Politiken: Justitsministeriet var dybt inde i Støjbergs sag om unge asylpar

"Udlændingeministeren fortsatte ulovlig praksis, efter at Justitsministeriet var blevet konsulteret. Senest ni dage efter at ministeren gav sin ulovlige instruks, rådførte Udlændinge- og Integrationsministeriet sig med Justitsministeriet. Samme dag leverede Justitsministeriet et svar til Inger Støjbergs ministerium. Justitsministeriet var med andre ord ikke i tvivl om lovens bogstav. Alligevel blev flere asylpar tvangsadskilt.

Også efter Søren Pape Poulsen (K) overtog justitsministerposten i november 2016, blev der regelmæssigt sendt dokumenter mellem de to ministerier i sagen. Flere af dokumenterne handler om Støjbergs »ministeransvar«. Det skyldes, at Dansk Folkeparti for et halvt år siden fremsatte et beslutningsforslag i Folketinget med næsten samme ordlyd som Støjbergs ulovlige instruks. Det fik Justitsministeriet til at reagere. Få dage senere blev forslaget forkastet, fordi det var ulovligt. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Pape Poulsen til sagen".

Det værste ved sagen i øjeblikket er, at et flertal i folketinget deltager i ulovlighederne ved at danne skjoldmur omkring hende.

Ministeren har erkendt ulovlighederne, hun har indrømmet at hun bevidst har søgt grænsen, for at teste den, hun har selv kravlet op på muren for at balancere og er faldet udover, ligesom dem som tager en selfie lige før de falder. Nu skal vi høre på alle mulige bortforklaringer.

Hvis jeg var bookmaker ville jeg skynde mig at tjene nogle hurtige penge.

Vibeke Hansen, Flemming Berger, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Lars Hansen anbefalede denne kommentar
Troels Larsen

Det eneste, der mangler fra Ellemanns udtalelse er en gentagelse af Støjbergs absurde anklager om, at nogle partier tilsyneladende går ind for, at små piger skal giftes mod deres vilje.

Men det er han sgu nok for snedig til. Han nøjes med "vi slår ikke ring om ministeren. Hun har jo i øvrigt slet ikke gjort noget galt - i hvert fald ikke andet end et par slåfejl."

Vibeke Hansen, Lars Bo Jensen, Eva Schwanenflügel, Lars Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Holdningen blandt dem, der forsvarer Inger Støjberg og slår ring om hende, kan groft sagt koges ned til følgende:

"ha ha det er en tabersag at forsvare børneægteskaber, til lykke til venstrefløjen med den"

Med andre ord handler alt om spin og meningsmålinger. Overholdelse af loven såvel som politisk indhold er gledet fuldstændig i baggrunden.

Vibeke Hansen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Lars Bo Jensen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Erik Jakobsen

Jamen Ellemann har sandelig også gået i en god skole.

Hans far mente jo også i sin tid, da resultatet af undersøgelsen af Ninn Hansens embedsførelse forelå, og statsminister P. Schlüter ville og besluttede at regeringen skulle træde tilbage, da mente U. Ellemann-Jensen, det var da ikke noget at snakke om, regeringen Schlüter skulle da bare fortsætte som intet var hændt.

Så hvorfor skal hans søn J. Ellemann agere anderledes idag???

P.S. det er muligt jeg husker forkert; men som jeg husker det, mente Ellemann, hvis Schlüter havde så store moralske skrupler ved at fortsætte, så ville Ellemann da gerne overtage roret. Så kunne han selvfølgelig også skrive Statsminister på sit c.v.
P.P.S. som en i anden sammenhæng skrev for nylig, så ville der med den i tiden rådende politiske virkelighed formentlig ikke kunne nedsættes en undersøgelskommision, hverken om tamilspørgsmålet, eller den nuværende sag med I. Støjberg

Lars Bo Jensen

Eyvind Vesselbo: "Det her var ikke sket i 00’erne i Venstres folketingsgruppe. Det er et grundelement at være loyal, ja, men over for hvem? Man skal være loyal over for den danske befolkning og være sikker på, man kan stå inde for det, der sker i Folketinget."
Mener du virkelig at der ikke skete noget lignende i oo'erne??

Jan Damskier

Venstre ved du hvor du har: blandt svindlere og bedragere. Som kun bliver retsforfulgt, hvis det passer Dansk Folkeparti. Og det parti ved man også hvor man har: blandt hyklere.

Hvor har du Venstre?
Allerede siden Alberti har partiet brilleret med svindlere og bedragere......nogle dømt, nogle fængslet, men nu beskyttes, hyldes og fejres svindlerne.
Det går sandelig fremad i dette demokratiske parti!

Henning Kjær

Loven skal være lige for alle, men det er den ikke når ministre og deres embedsmænd begynder at gradbøje og fortolke lovene på helt specielle måder, og så er vi almindelige borgere ilde stedt.

Det er de politikerne gør igen igen når de lover noget, "vi beskærer ikke kontanthjælpen" og så beskærer de, de lige så vigtige tillægsydelser.