Læsetid: 3 min.

Google har købt grunde til muligt datacenter i Fredericia

Efter længere tids uvished står det nu klart, at Google kan følge i hælene på Apple og Facebook med et datacenter i Danmark. Planen har indtil nu været fortrolig, men et regnskab fra grundens ejere afslører forbindelsen til it-giganten. Google bekræfter købet
Efter længere tids uvished står det nu klart, at Google kan følge i hælene på Apple og Facebook med et datacenter i Danmark. Planen har indtil nu været fortrolig, men et regnskab fra grundens ejere afslører forbindelsen til it-giganten. Google bekræfter købet

Connie Zhou

2. juni 2017

Google har købt grunde for over 65 millioner kroner for at sikre sig mulighed for at kunne opføre et datacenter i Danmark.

Industriområdet Prinsessens Kvarter uden for Fredericia har længe været i mediernes søgelys. Det skyldes virksomheden Dapsi International Aps’ opkøb af grunde. En virksomhed, hvis såkaldte ultimative moderselskab viser sig at være Googles holdingselskab Alphabet.Inc.

Men både kommunens borgmester, Dapsis danske direktør og Udenrigsministeriet har været tavse om planerne for grunden.

Nu kan Information fortælle, at grunden er opkøbt af it-giganten Google, der vil sikre sig plads til at kunne opføre et datacenter med computerservere. Det bekræfter Google over for Information.

»Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra virksomheden i en skriftlig kommentar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Chris Paarup

Sjovt de siger de ingen planer har med grunden når de allerede på nuværende tidspunkt er i fuld sving med at etablere en stor transformerstation på grunden... mon ikke der kommer et datacenter inden længe..;)

Torben Lindegaard

@Mathias Ertmar Mencke & Rasmus G. Svaneborg

"Et datacenters mange servere udleder store mængder varme, der kræver en energikrævende nedkøling.
Men det løser Google ved, at serverne kan køre med en højere temperatur, end traditionel teknologi tillader. Derfor har de brug for mindre køling."
citat fra artiklen

Selvfølgelig ........ højere temperatur medfører mindre brug for køling ......... Det er da klart.

Gosh! – endnu en ’fjendtlig overtagelse’ af dansk jord – denne gang Fredericia, sidst Odense og Silkeborg … ;-)

Peter Hansen

Kunne man ikke opfordre til, at disse firmaer investerede i vindmølleparker, eller måske endda byggede deres egne ude i vesterhavet til selvforsyning af deres energiforbrug?

Investering i vindmølleparker: det gør de såmænd allerede. Du kan finde oversigter over dem på deres hjemmesider. Det er jo derfor at Google kan sige de er CO2-neutrale. Men jeg tror ikke de gør det lokalt.

Det er også lidt noget spin - at man f.eks. bruger X kWh og så stiller en vindmølle op der laver X kWh på et år, kan sagtens resultere i at der skal brændes mere kul af. Selvforsyning med elektricitet er ikke så let, medmindre man er helt ligeglad med hvornår energien bliver leveret.

Peter Hansen

Ole Laursen, jeg er gidt klar over at der er nogle udfordringer med vindmøller også, det der her er problemet er lagringen af energien, og det kan man kun håbe bliver løst om føje år.