Læsetid: 4 min.

Grønlandsk modstand mod dansk offentlighedslov

Det grønlandske regeringsparti Siumut vil på Justitsministeriets opfordring implementere den nye offentlighedslov for danske myndigheder på øen. Men Siumuts koalitionspartner, Grønlands næststørste parti Inuit Ataqatigiit, vil stemme imod lovforslaget, som Siumut foreløbig har måttet trække tilbage to gange – senest på grund af fejl i oversættelsen af lovteksten
I september 2016 trak regeringsformand Kim Kielsen (SI) lovforslaget om den nye offentlighedslov, kort inden det skulle til afstemning, efter at medier, civilsamfundsorganisationer og IA havde kritiseret, at det ikke havde været til offentlig høring i Grønland.

I september 2016 trak regeringsformand Kim Kielsen (SI) lovforslaget om den nye offentlighedslov, kort inden det skulle til afstemning, efter at medier, civilsamfundsorganisationer og IA havde kritiseret, at det ikke havde været til offentlig høring i Grønland.

Davali Philip

3. juni 2017

Der har været storm om offentlighedsloven, siden den blev vedtaget i 2013. Loven er blevet kritiseret for at føre til mindre gennemsigtighed i den offentlige administration og indskrænke pressens muligheder for at kontrollere magten. I Grønland udspiller der sig for tiden endnu et kapitel i føljetonen om den omstridte lov.

Partierne i den grønlandske koalitionsregering er principielt uenige om, hvorvidt man skal imødekomme det danske justitsministeriums ønske og implementere den nye offentlighedslov for myndigheder i Grønland, der bliver reguleret af den danske regering, primært retsvæsen samt sikkerheds- og udenrigspolitik. De områder har hidtil været underlagt den forhenværende offentlighedslov, der gjaldt i Danmark indtil 2014.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu