Læsetid: 10 min.

Hensynet til barnets tarv har svært ved at nå Ibrahim og Özlam

I Allerød lever to børn i stigende utryghed, fordi deres forældre aldrig har fået opholdstilladelse og er udvist. Børnene er født og opvokset i Danmark for ni og 11 år siden og har aldrig været andre steder, men myndighederne afviser, at hensynet til barnets tarv kan ændre deres situation. Derfor skal de udsendes til Irak
brahim og Özlam er født og opvokset i Danmark. Men deres forældre har aldrig haft lovligt ophold i Danmark, og derfor vejer hensynet til barnets tarv ikke så tungt, at børnene kan få opholdstilladelse i Danmark

brahim og Özlam er født og opvokset i Danmark. Men deres forældre har aldrig haft lovligt ophold i Danmark, og derfor vejer hensynet til barnets tarv ikke så tungt, at børnene kan få opholdstilladelse i Danmark

Sigrid Nygaard

8. juni 2017

Torsdag den 11. marts 2017 skrev en 11-årig dreng i Allerød nord for København et brev til sine forældre:

»Kære mor og far
jeg kommer fra danmark
i er selv fra irak
jeg linner jer
mit hår er sort
mine øjne er brune
og min hud er mørk
men inde i mig
er jeg danskere
fordi jeg er født i Danmark
jeg vokede ikke op i irak
jeg er 100 % danskere
hvad er det vikdiste
hvordan jeg ser ud?
eller hvordan jeg er?
Kærlig hilsen Ibrahim«

Indtil for godt en uge siden boede 11-årige Ibrahim og hans niårige søster Özlam sammen med deres forældre, Howeida og Fadhel, i et ældre, slidt parcelhus på en villavej i Allerød nord for København. Men de danske myndigheder vil have familien til at rejse til Irak, hvor forældrene kommer fra. Og nu er familien blevet flyttet fra huset og er rykket ind på to værelser i asylcenter Sandholm. 

De to børn er født og opvokset i Danmark, og de har aldrig været andre steder. Hele deres liv har deres forældre været udvist af Danmark, men i praksis har det ikke været muligt at få familien udsendt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Margit Tang
  • Carsten Munk
  • Niels Duus Nielsen
  • Troels Ken Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
Margit Tang, Carsten Munk, Niels Duus Nielsen, Troels Ken Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Gitz-Johansen

Tak for at bringe denne artikel. Udvisningspolitiken er umenneskeligt vanvid.

Kenneth Graakjær, Niels Duus Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Henrik L Nielsen, Teodora Hansen, David Hertz-Holm, Eva Schwanenflügel, Randi Overgård og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Mette Poulsen

Alt i alt en tragisk sag. Dog er det ikke noget nyt at man ikke kan opnå opholdstilladelse ved at føde børn her i landet. Det har mange en gadeprostitueret fra Nigeria eller Rumænien erfaret og det er selvfølgelig ikke anderledes for disse mennesker.
Synd for børnene at de bliver født ind i sådan noget rod.

Anne Koed Westergaard, Christian Larsen, Bjarne Frederiksen, Jørn Andersen, Jacob E. Hansen og Charlotte Svensgaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

At det kun er sket i et enkelt tilfælde, at barnets tarv er blevet benyttet som grundlag for opholdstilladelse, siger ret meget om hvor lidt vi i Danmark kerer os om børns rettigheder og velbefindende. Efter at der fx. er fundet fejl i 100 % af anbringelsessagerne i Københavns kommune, at der bliver fralagt sig ansvar i stor stil, når det gælder erstatning for fysisk og sexuelt misbrug i plejefamilier, at der ikke følges op på de unges liv når de fylder 18 år, etc, etc.
Jeg græmmes.

Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Christel Gruner-Olesen og Henrik L Nielsen anbefalede denne kommentar
Teodora Hansen

Jamen der er efterhånden mange af de såkaldte "enkelte sager" der kommer i offentlighedens lys gennem aviser, men især takket pres fra det miljø, hvor ofrene har integreret sig, uden at nogensinde få anerkendelse fra en blind og afstumpet statsmyndighed. Er det ikke et klokkeklart tegn på, at de love, hvor der tages udgangspunkt i at gøre mennesker fortræd er totalt ude af trit med både menneskerettighederne, barnets tarv og en minimal anstændighed, der forventes af en civiliseret europæisk magt i det 21.nde århundrede?

Kenneth Graakjær, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vi burde, som humane individer tage hånd om alle de svagt stillede børn i verden, men i morgen er der atter en dag for de fleste af os, og derefter for vore børn og deres. Det er jo ikke kun vores samvittighed, der udfordrer os i den her tid.