Læsetid: 10 min.

Det er ikke kun for sportens skyld, når FE sender et cyberlandshold til EM. De står med en kæmpe rekrutteringsudfordring

Et nyt cyberlandshold skal hjælpe Forsvarets Efterretningstjeneste med at uddanne og fastholde IT-specialister i fremtiden. Konkurrencen er nemlig benhård, og cybertruslen fra Rusland og andre aktører vokser hastigt, siger FE-chef Lars Findsen, der er særlig opmærksom på det kommende folketingsvalg
Vi kommer nok aldrig til at matche lønnen i dele af det private erhvervsliv, erkender FE-chef Lars Findsen, der er på jagt efter it-specialister til sin tjeneste. 

Vi kommer nok aldrig til at matche lønnen i dele af det private erhvervsliv, erkender FE-chef Lars Findsen, der er på jagt efter it-specialister til sin tjeneste. 

Kenneth Lysbjerg Koustrup

22. juni 2017

For 25 år siden vandt Danmark europamesterskaberne i fodbold – nu vil Forsvarets Efterretningstjeneste gentage succesen i cyberspace.

Til oktober rejser ti af Danmarks dygtigste IT-talenter til Málaga i Spanien for at dyste til EM i hacking. Mesterskabet er for unge it-talenter og arrangeres for tredje år i træk af det Europæiske Netværk- og Informationssikkerheds Agentur, ENISA, men det er første gang, Danmark deltager.

Derfor er FE-chef Lars Findsen – ved siden af sit arbejde med at spionere mod fremmede statsmagter – i disse dage ved at finde 14-25-årige danskere med flair for at spoofe og skrive exploits til IT-systemer.

Det gør FE, siger Lars Findsen til Information, for at bidrage til, at Danmark i fremtiden bliver bedre rustet til at forsvare sig i cyberspace.

»Vi etablerer et cyberlandshold af to grunde. Dels vil vi sætte fokus på IT-sikkerhed og på vigtigheden af, at vi får uddannet folk med de rette IT-kompetencer i Danmark. Men også fordi, at vi i FE har særlige behov for at tiltrække og fastholde specialister, både nu og i fremtiden,« siger Lars Findsen og tilføjer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Sup Aya Laya
  • Flemming Berger
Sup Aya Laya og Flemming Berger anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Hansen

Med hensyn til div. valg, det er derfor at vi aldrig skal have elektroniks afstemning til f.eks. Folketingsvalg, kommunevalg og EU Valg.

Der skal simpelthen være et fysisk og håndfast bevis på ens stemme.

Det er også en udmærket tradition, at der skal sættes et kryds på et stykke papir, det er der ingen grund til, at ændre, for så snart en afstemning bliver elektronisk, så er der mere tvivl om stemmens oprigtighed, da den slags altid før eller siden vil kunne manipuleres og hvordan beviser man så, hvad den rigtige afstemning var, hvis det først er gået galt.

Stemmesedler kan genoptælles det kan et tal på en skærm ikke.

Bjarne Bisgaard Jensen, Troels S., Mads Berg, Hans Martens, Eva Schwanenflügel, Sup Aya Laya, Flemming Berger, Hans Aagaard, Troels Brøgger, Hans Larsen, Stig Nielsen, Jesper Frimann Ljungberg og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Hans Martens

jeg er helt enig i Peter Hansens betragtning.
Generelt skal vi måske tage et helt andeledes synspunkt når vi taler om IT sikkerhed og konstatere at den findes ikke - der er ingen sikkerhed. Med det som udgangspunkt kan vi opbygge systemer hvor alt der lægges på elektronisk medie skal være af en sådan art at det kan tåle at være tilgængeligt for alle. Lidt som at skrive et postkort i gamle dage, skriv kun noget du eventuelt vil dele med alle. Det giver os også mulighed for at tage en åben og demokratisk diskussion af hvorfor der er så meget i vores samfund der skal hemmeligholdes.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Sup Aya Laya, Flemming Berger, Troels Brøgger, Helene Kristensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Regeringen må aflyse nogen flere skattelettelser og så må de melde sig ind i kampen for et mere IT sikkert Vesten.

Jesper Frimann Ljungberg

@Henrik Kramshøj skrev
"Mange IT-sikkerhedsfolk er selvlærte, måske lidt anarkistiske og svære at styre for en mere hierarkisk organisation. Mange af dem ryger også weed. Jeg ved ikke, om de narkotester i FE, men det gør de amerikanske FBI, og det besværliggør unægtelig deres rekruttering."

Det kan vist ikke siges bedre :)=

// Jesper

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Problemet er bare, at det sted vigtigste sted ift. det danske 'cyber' forsvar ikke er FE, men derimod Digitaliseringsstyrelsen. Og så er det, at det ser skidt ud. Vi har IMHO næsten hvad der svarer til Mogens Glistrups automatiske telefonsvarer forsvar (En telefonsvarer der siger vi overgiver os på russisk).

// Jesper

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Et digitalt folketingsvalg svarer til at sælge elastik i metermål - så meget moral tiltænker jeg ikke de magthavere vi har i Danmark.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Peter Hansen, Per Jongberg, Flemming Berger, Troels Brøgger og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar