Læsetid: 7 min.

Statsministeriet trækkes ind i Støjberg-sagen

I sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks om adskillelse af mindreårige asylansøgere fra deres samlevere modtog Statsministeriet tidligt i forløbet oplysninger om uoverensstemmelsen mellem instruksen og menneskerettighederne. Oppositionen vil vide, hvorfor Folketinget blev holdt i uvidenhed
Til en forespørgselsdebat i Folketinget den 4. marts 2016 modtog Lars Løkkes statsministerium et såkaldt ’beredskab’ om Inger Støjbergs instruks om adskillelse af mindreårige asylansøgere fra deres ældre samlevere. Det interessante ved beredskabet er, at Statsministeriet allerede den 4. marts 2016 fik oplysninger, der viste, at instruksen var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention – sådan som ombudsmanden langt senere konstaterede.

Til en forespørgselsdebat i Folketinget den 4. marts 2016 modtog Lars Løkkes statsministerium et såkaldt ’beredskab’ om Inger Støjbergs instruks om adskillelse af mindreårige asylansøgere fra deres ældre samlevere. Det interessante ved beredskabet er, at Statsministeriet allerede den 4. marts 2016 fik oplysninger, der viste, at instruksen var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention – sådan som ombudsmanden langt senere konstaterede.

Miriam Dalsgaard

20. juni 2017

Statsministeriet trækkes nu ind i sagen om udlændingeminister Inger Støjbergs ulovlige instruks om adskillelse af mindreårige asylansøgere fra deres ældre samlevere.

I et nyt folketingssvar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen fremgår det, at Statsministeriet tidligt i forløbet modtog oplysninger, der viste, at Inger Støjbergs omstridte instruks til Udlændingestyrelsen ikke stemte overens med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det er uklart, om embedsmændene i Statsministeriet var opmærksomme på uoverensstemmelsen, men det ønsker oppositionen nu svar på.

»Det her ser mærkeligt ud, og det må vi have en forklaring på,« siger De Radikales udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen. »Hvis Lars Løkke ikke selv kunne se, at han fik oplysninger om, at Støjbergs instruks var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, så burde hans embedsmænd have set det. Og så burde de have gjort det klart for Folketinget og sørget for, at instruksen blev lavet om.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hanne Ribens
 • Eva Schwanenflügel
 • Niels Nielsen
 • Steen Sohn
 • Britta B. Hansen
 • Jes Enevoldsen
 • Mads Berg
 • Alvin Jensen
 • Helle Walther
 • Lars Hansen
 • jørgen djørup
 • Dorte Sørensen
 • Per Jongberg
 • Oluf Husted
 • Anne Eriksen
 • Poul Anker Sørensen
Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Niels Nielsen, Steen Sohn, Britta B. Hansen, Jes Enevoldsen, Mads Berg, Alvin Jensen, Helle Walther, Lars Hansen, jørgen djørup, Dorte Sørensen, Per Jongberg, Oluf Husted, Anne Eriksen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

Det er da helt fantastisk, har vi virkelig en regering, hvor både statsministeren og andre ministre fortier (LYVER ?) sandheden for folketinget ?

Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Egon Stich, Mads Berg, Alvin Jensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Inger Støjberg er stensikker på genvalg med rekord mange personlige stemmer til næste valg med al den gratis reklame hun får i medierne.
Som overvejende rød så jeg hellere venstrefløjen arbejder på at få indført meget højere boligbeskatning, og beskatning af de enorme fortjenester de i forvejen velstillede har på deres ejerboliger. OM noget giver ulighed, så er det den manglende beskatning af avance ved boligsalg.
Dagligt kan vi læse om den stadig stigende friværdi mv.
Men de fleste politikere på borgen tilhører nok den store egoistiske og asociale boligpampergruppe.

Benægt, Benægt, bemægt.
Hvis det ikke virker så Lyv, lyv, lyv... Er det ikke sådan det er?

Ole Frank, Wilhelm May, Ole Christiansen, Eva Schwanenflügel, Ken Sass, Arne Lund, Niels Nielsen, Mads Berg og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Det er jo åbenbart standard for denne regering - og hvorfor ikke? De kan jo slippe afsted med det, for det hele er bare et spil, et magtspil, et karriere-spil, det har intet med danskerne at gøre - de er bare leverandører af de skattekroner som politikerne kan lege med. Den modsatte side af salen spørger og trækker i samråd - og det betyder intet som helst, straffen for at lyve for vælgerne og skatteyderne er en næse.

Reelt kan vi sådan set afskaffe de dyre politikere, som i høj grad har sørget for sig selv hvad angår løn og pensioner (og skattegevinster), og i stedet indføre afstemninger i befolkningen om alt der er vigtigt. Så kan vi hyre en flok embedsmænd, dem har vi såmænd en pæn sjat af i forvejen, som kan afklare og forklare sammen med forskere og andre fagfolk. Vi har ikke brug for grådige pampere og folk der lyver og bedrager, dem har vi i forvejen nok af, - når de ikke er politikere, er det den slags vi har fængslerne fulde af.

Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Ole Christiansen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Alvin Jensen, Egon Stich, Mads Berg, Toke Andersen, Helle Walther, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Rune Rasmussen

Langsomt, men sikkert, optrævles det, hvor korrupt regeringen er. At være politiker handler for dem om at lære et vist sprog, der er identisk, ikke med nogen bestemt politik, men med spin, manipulation af "virkeligheden", for at kapre stemmer, så de kan blive siddende på deres poster. Det handler om magt og penge, om at please rige lobbyister og intet andet. For at det ikke skal se helt fordækt ud, kastes der lidt krummer ud hist og pist for et syns skyld. Det er en potemkinkulisse. Et system der kun kan afvikles.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Mads Berg, Toke Andersen, Helle Walther og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Og her op til agurketiden (ferien) så trumfer man lige en masse igennem i al ubemærkethed. Først SKAT og de syv dværge og omredigeringer i forhold til "komplekse symptomer" i region hovedstaden, hvor man først bagefter skal diskutere økonomi og politik (det drejer sig nemlig om at spare penge) og alt det, jeg ikke har set endnu...

Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Arne Lund og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Ud over at en minister med åbne øjne har overtrådt loven, så siger denne sag også utroligt meget om hele Venstres modus operandi. Spin, fordrejninger og stråmænd er dagens ordre hos Venstre.

I denne sag stråmanden om at "vi kan ikke på danske asylcentre acceptere, at der er 14-årige piger, der bor sammen med langt ældre mænd", som om dette nogen sinde var blevet accepteret, eller at nogen havde argumenteret herfor.

En ting er minister, der bevidst bryder loven, det burde ingen vælgere i Danmark kunne acceptere. Men folk burde heller ikke kunne acceptere politikere, der forsøger at skabe deres egen spin-virkelighed from for at forholde sig til, hvad en sag faktisk handler om.

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Colin Bradley, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Gaderummet Regnbuen, Anne Eriksen, Mads Berg, Toke Andersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Der spinnes meget i denne sag, mig bekendt var der ingen på 14 år, de var alle over 15 og op, og deres " ældre ægtefælle" var i 20 -erne. Uanset hvad, så skal regler overholdes og konventioner og love også, dem har Støjberg mistolket og misbrugt og løjet om det for folketinget, det er sagens kerne. At Løkke så nu synes fedtet ind i det også forværre jo blot sagen.
Løkke stod og talte om vigtigheden tillid mellem politikere og folket på Folkemødet, mon ikke han skulle lære, hvad det ord betyder.

Ole Frank, Colin Bradley, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Toke Andersen anbefalede denne kommentar

Ja der var to 14-årige. Og de blev med eller uden Støjbergs ulovlige instruks skilt fra deres partner. Selvfølgelig var det ikke sådan, at de ansatte på danske asylcentre sad og lukkede øjnene for strafbare handlinger, før en minister greb ind i sagen.

Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Britta B. Hansen og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

Den specielle danske masochisme.
De fleste danske politikere og de fleste danskere er enige om, at mindreårige piger, der eventuelt er tvangsgift i udlandet med ældre mænd, ikke bør bo sammen i flygtningecentrene – og alligevel er de alle konstant ved at rive hovedet af hinanden – en hovedløs nation, mest til grin … ;-)

Colin Bradley

Der bliver ofret et højtstående syndebuk i denne sag og det ser mindre og mindre sandsynligt ud til at blive Støjberg selv. Mon hun bliver næste statsminister?

Colin Bradley

Nemlig, Jan Weiss. Ingen grund eller behov for den ulovlige instruks. Men da det alligevel er sket mod givet råd skal der lyves og manipuleres for fuld hammer.
The instruments of darkness tell us truths,
Win us with honest trifles, to betray us
In deepest consequence.

Henrik holm hansen

kunne man forestille sig at Martin henriksen var en flygtning fra udkants Danmark og i en samtale med udlændinge styrelsen havde sluppet en lile hvid løgn om hans faktiske forhold og derved havde gjort sig skyldig i forhold til at skulle svare sandt HVILKE KONSEKVENSER VILLE DET HAVE ????????????????