Læsetid: 9 min.

Støjberg siger, hun har reddet fire piger – men det er der ikke dokumentation for

Gang på gang har udlændingeminister Inger Støjberg og hendes støtter fremhævet fire piger, der skulle være blevet reddet af Støjbergs ulovlige instruks. Ministeren har dog tilsyneladende ikke belæg for sin påstand, og hun får nu kritik fra oppositionen for at vildlede
Udlændingeminister Inger Støjberg har tilsyneladende ingen præcis viden om, hvorvidt det er hendes instruks om øjeblikkelig adskillelse, der har ’reddet’ fire piger fra at bo sammen med en mand, de ikke ønsker at bo sammen med.

Udlændingeminister Inger Støjberg har tilsyneladende ingen præcis viden om, hvorvidt det er hendes instruks om øjeblikkelig adskillelse, der har ’reddet’ fire piger fra at bo sammen med en mand, de ikke ønsker at bo sammen med.

Mads Nissen

16. juni 2017

I sagen om den ulovlige instruks om adskillelse af mindreårige asylansøgere fra deres samlevere har udlændingeminister Inger Støjberg (V) og flere medlemmer af regeringen gang på gang henvist til fire piger, som nu er adskilt fra deres ældre mænd:

»Vi har reddet fire piger her fra at bo sammen med en mand, de ikke ønsker at bo sammen med. Og det er jeg ganske godt tilfreds med,« konkluderede Inger Støjberg således i sin afsluttende kommentar til samrådet om sagen i Folketinget den 1. juni. Grundlovsdag talte ministeren igen om de fire piger, og det fulgte hun op på i en opdatering på Facebook 7. juni:

»På grund af indgrebet og dermed adskillelsen af barnebrudene på danske asylcentre, så har fire af pigerne ønsket at komme væk fra deres ældre mænd. Jeg er utrolig glad for, at vi har sikret fire piger muligheden for et frit liv frem for et liv sammen med en mand, som de ikke ønskede at være sammen med.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • David Zennaro
 • Britta B. Hansen
 • Jes Enevoldsen
 • Ole Frank
 • Eva Schwanenflügel
 • Ulla Søgaard
 • Mads Berg
 • Lars Hansen
 • Poul Anker Sørensen
 • Steen Sohn
 • Dorte Sørensen
 • Niels Nielsen
Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Britta B. Hansen, Jes Enevoldsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Ulla Søgaard, Mads Berg, Lars Hansen, Poul Anker Sørensen, Steen Sohn, Dorte Sørensen og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Jacobsen

"Jeg synes oppositionen prøver både at blæse og have mel i munden, når de på den ene side kræver mig afsat som minister, fordi jeg greb ind, men på den anden side nu åbenbart prøver at bilde befolkningen ind, at disse fire piger med sikkerhed også havde fået deres frihed uden mit indgreb." Hm, nej, det er vist mere spin for samme 25-øre. Det drejer sig stadig ikke om, hvorvidt ministeren greb ind eller ej, men om at det var ulovligt sådan som det skete, og om hvorvidt ministeren fremturede, selvom hun var blevet advaret af sine embedsfolk. Og stadig drejer det sig om, hvorvidt de gældende regler ikke var gode nok til at tage hånd om problemerne, uden at skære alle over en kam og genere flest muligt.

Tino Rozzo, Sanne Poulsen, David Zennaro, Niels Nielsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Jan Troelsen, Ulla Søgaard, Janus Agerbo, Nette Skov, Dorte Sørensen, Torben K L Jensen, Holger Madsen, Lars Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

HVIS det har sin rigtighed at blot een ung pige er blevet befriet fra en mand hun var ufrivilligt sammen med, så tilgiver jeg IS eventuelt lovbrud. Og de som har lidt under instruksen får nok ikke livsvarige traumer af den årsag.
Artiklen tager kun stilling til om det nu også kan have sin rigtighed der faktisk har været tilfælde hvor instruksen har virket præcis efter hensigten, hvilket man forsøger at nå frem til ikke var tilfældet.
Sagen er blæst op til uhyrlige dimensioner, som for mig kun viser der gribes efter ethvert halmstrå der kan trække IS ned i sølet. Der må være vigtigere sager at få frem i lyset.

Ole Klarskov Andersen, Frank Hansen, Sanne Poulsen, Hans Aagaard og Henrik Andersen anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Statsministeren kan da ikke blive ved med at overse alle de røde lygter ?
Nu må han da tage sig sammen, og afskedige Inger Støjbjerg !!
Det var for et par dage siden.
Nu er lygterne gået over i blå blink- Er Lars Løkke Farveblind ?

Tino Rozzo, Teodora Hansen, Flemming Berger, Niels Nielsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Mads Berg og Lars Hansen anbefalede denne kommentar

Tak til Information for at blive ved med at pille Inger Støjbergs og Venstre fantasifulde forklaring og udenomssnak fra hinanden. Bliv endelig ved med at skrive om sagen, indtil hun er gået af. For SELVFØLGELIG skal man ikke være minister i Danmark, hvis man bevidst overtræder loven og herefter vikler sig selv ind i en helt fiskenet af spin og løgne.

Tino Rozzo, Brian Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, uffe hellum, Teodora Hansen, Flemming Berger, David Zennaro, Annemette Due, Niels Nielsen, Britta B. Hansen, Jes Enevoldsen, Ole Frank, Hans Larsen, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, curt jensen, Jan Troelsen, Ulla Søgaard, Janus Agerbo, Nette Skov, John Christensen, Toke Andersen, Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Mads Berg og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Mere skamløst manipulerende løgn fra Støjberg og Venstre - nu må det stoppe!

Hvis det er sandt, at fire piger er blevet reddet - hvilket naturligvis er lykkeligt - ville de samme fire piger selvfølgelig også være blevet reddet, hvis ministeren havde overholdt loven, og gennemført de individuelle vurderinger, som konventionerne kræver.
At disse individuelle vurderinger ikke automatisk finder sted, umiddelbart efter at gifte flygtninge, hvor den ene part er mindreårig, registreres i systemet, er i sig selv et groft brud på Danmarks forpligtelser og et betydeligt menneskeligt og administrativt svigt - Der som minimum bør medføre en disciplinær sag, da ministeren ved dette grove svigt, har overladt mindreårige ægtefæller til en uvis skæbne.

Støjberg og Venstre må tro, at vi alle er evnesvage følgagtige idioter, der kan drives rundt i manegen efter forgodtbefindende - hvilket måske er forståeligt nok, når man tænker på hvor mange danske borgere, der ukritisk bifalder og udtrykker støtte til Støjberg og udlændingeministeriets dybt uansvarlige administration, men dog alligevel ikke er en undskyldning for løgn og manipulation.

Bjarne Bisgaard Jensen, Teodora Hansen, Niels Nielsen, Jes Enevoldsen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, curt jensen, Jan Troelsen, Nette Skov og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

Nemlig. De fire piger ville være hjulpet efter de fornuftige regler, der var i forvejen.
Støjbergs forordning adskilte et purungt par, hvor begge var ganske unge. De var gravide og det var voldsomt for dem at blive adskilt lige op til fødslen. Det var deres sag, der startede sagen. Derudover var der et par selvmordsforsøg blandt de unge, som var blevet dskilt. Det glemmer Støjberg i sin jubel.

Teodora Hansen, Flemming Berger, David Hertz-Holm, Niels Nielsen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det var engang at politikere havde den minimum af anstændighed at træde tilbage når de havde jokket i spinaten i den grad.

Men sådan er det vel ikke længere.

Teodora Hansen, Karen Grue, Flemming Berger, Britta B. Hansen, Egon Stich, Ole Frank, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ministeren er da fuldstændig ligeglad med om nogle piger bliver reddet eller ej. Hendes holdning til flygtninge i almindelighed er jo komplet amoralsk og kynisk. Hendes mission er at skræmme, genere og mistænkeliggøre mennesker, som er her fordi de håber på at få beskyttelse. Det er udelukkende spin og maskepi af værste skuffe, når hun praler af at have 'reddet' pigerne.

Thorkil Søe, Bjarne Bisgaard Jensen, Teodora Hansen, Karen Grue, Hanne Ribens, Niels Nielsen, Jes Enevoldsen, Jens Erik Starup, Ole Frank, Toke Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ak ja, hvad har ikke Fanden at bestille, thi sådant kan dog umuligt komme af Vorherre

Integrationskulturminister Inger Støjberg, HandelshøjskoleVenstre og Liberal Alliances pendant til fjerdebølge-feministen Louise Kjølsen (bedre kendt som mediedarlingen Twerk Queen) når det ene skal passes, og det andet ikke må forsømmes.
"Skriver I, karle?"

Thorkil Søe, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

1) Ministre skal rette sig efter gældende ret.

2) Hvis gældende ret fører til uacceptable resultater, så må regeringen fremsætte forsalg til en lovændring , og så er det op til Folketinget at tage stilling.

3) Under debatten om en sådan lovændring vil det blive morsomt at se, om MF'erne vil billige ægteskaber med mindreårige, eller om man helt eller delvist vil lade danske normer få forrang for normerne i den fremmede kultur, der tillader ægteskber med mindreårige.

Sagens substans (ægteskab med mindreårige) er for vigtig til, at den skal afgøres ud fra om man kan eller ikke kan lide ministeren.

Niels Nielsen

Robert Krolle, det er ikke et spørgsmål om "man kan lide eller ikke kan lide ministeren", men et spørgsmål om overholdelse af lands lov og ret.

Den borgerlige blok kan godt lide ministeren og er derfor ligeglad med, om hun overholder lovene. Dette er et stort problem for det repræsentative demokrati, som derved mister sin legitimation i mindretallets øjne. For når en minister kan overtræde lovene, så kan jeg vel også, tænker man, og så er det slut med retsstaten.

Det undrer mig faktisk, at de borgerlige ikke er i stand til at se, at de på denne måde risikerer at grave deres egen grav. Hvis en dag en anti-borgerlig koalition skulle få flertal og komme til magten, er der jo skabt præcedens for, at heller ikke de nye magthavere behøver at overholde lovene.

Har du og de borgerlige fuldstændig mistet evnen til reciprok tænkning?

Thorkil Søe, Jørgen Vogelius, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Robert Kroll

Kære Niels Nielsen ( kl 13.41)

Jeg skriver faktisk klart og tydeligt, at ministre skal rette sig efter gældende ret .

M h t din antagelse af, at jeg er borgerlig, så er jeg borgerlig på nogle politikområder og ikke-borgerlig på andre politikområder.

Der er faktisk ikke noget parti, der på alle politikområder mener det samme, som jeg gør - der er et enkelt parti, som jeg er ca 25 % enig med , og så kommer de øvrige med faldende procentsatser.

Grethe Preisler

Siden hvornår er "lovgivning med tilbagevirkende kraft" blevet et alibi for en fagministers ulovlige forvaltning af sine beføjeler som øverste chef for den stab af ansatte under den udøvende magt, han eller hun i sidste ende har ansvaret for at holde på dydens og lovens smalle sti og ikke vildlede med retsstridige ordrer og vejledninger i relation til det arbejde i felten, hendes underordnede er ansat til at udføre på hendes vegne?

Dette handler ikke om beskyttelse af mindreårige pigers ret til ikke at blive voldtaget og misbrugt af gamle grise af "anden etnisk oprindelse" i danske asylcentre, men om en dumsmart ministers forsøg på at tørre ansvaret for sine egne potentielt ulovlige handlinger af på sine underordnede og selv klare frisag.

Thorkil Søe, Jørgen Vogelius, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Niels Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Det er forsimplet og vildledende at påstå sagen omhandlende ægteskab med, eller mellem, mindreårige. Den slags er forbudt i Danmark og det er ikke til diskussion.
Denne sag har to spor; et primært og et afledt.
Spor 1 handler om hvordan staten skal forholde sig til indvandrede par, der allerede er gift inden de kommer til Danmark, men hvor den ene (som regel pigen) er mindreårig.
Børnekonventionen vi har tilsluttet os, som derfor er gældende lov, kræver med god grund, at der skal foretages individuel vurdering, inden disse par eventuelt skilles og samvær/fælles bopæl nægtes.
Hvis denne vurdering ikke foretages, sker derfor en overtrædelse af gældende lov. Her opstår spor 2, som vi kan kalde ulovlig administration. Ulovlig administration er svært problematisk i en retsstat, uanset årsag.
Den gode grund til at konventionen kræver at der foretages individuel vurdering er, at selv ægteskaber indgået under tvang, hvor mindreårige piger giftes med ældre mænd mod deres vilje, kan udvikle betydelige emotionelle og praktiske bånd, som det vil medføre yderligere skade at bryde.
Dette er de relevante forhold i sagen og konklusionen er let.

Thorkil Søe, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, Flemming Berger og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Hvis pigen er 15+, kan hun i henhold til dansk lov, i øvrigt lade sig voldtage af gamle grise eller friske unge fyre, i præcis den udstrækning hun selv vurdere passende. Så længe de pågældende mænd(eller kvinder) ikke har funktion som undervisere, vejledere mv. - roller der udsætte total frihed til pigens 18 år.

Thorkil Søe, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

"Voldtage" burde jeg nok have skrevet. Det var en henvisning til Grethe Preislers charmerende beskrivelse ;)

Thorkil Søe, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Robert Kroll - der har aldrig været tale om mindreårige i de relevante sager, da alle parter har været over 15 år. I øvrigt blev muligheden for kongebrev - uvist af hvilke årsager - afskaffet i begyndelsen af 2017 af den politisk korrekte højrefløj, en beslutning, der med rette kritiseres også af Børnerådet.

Thorkil Søe, Niels Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er spin af værste skuffe når der tales om barnebrude. I Danmark er den kriminelle lavalder 15 år, men højrefløjen har flere gange forsøgt at få den nedsat til 12 år. Her taler vi om børn.
De asylansøgere der har været tale om, har allerede under den eksisterende lovgivning kunnet få annulleret deres ægteskab hvis de ville. De der er blevet adskilt har oplevet det som et yderligere traume. Flere piger har forsøgt selvmord. Jeg fatter ikke, hvordan dette kan være gavnligt for nogen?

@Eva Schwanenflügel Det var gavnligt for Venstres popularitet. Hvornår har du sidst oplevet, at din chef gav dig en tjenstlig ordre i form af en pressemeddelelse? Nej vel? Og alene dette bizarre valg af kommunikationsform siger sådan set det hele om, hvad Støjbergs primære interesse i sagen gik ud på.

Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Det er jo ikke noget nyt at Støjberg benægter fakta.
Det, der undrer, er, at hun kan få lov til at fremture i én uendelighed med alt sit bullshit - og ikke for længst er blevet smidt ud på r.. og albuer.

Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Hans Larsen anbefalede denne kommentar