Læsetid: 6 min.

At anbringe børn er symptombehandling, hvis ikke familien får hjælp

Ny forskning giver for første gang indblik i de opvækstvilkår, anbragte børn i danske plejefamilier har. Især støtten til familierne og de tidligere anbragte over 18 år halter bagefter, mener Inge Bryderup, der er professor i socialt arbejde på Aalborg Universitet og står bag undersøgelsen
Ifølge lovgivningen skal der arbejdes med den dysfunktionelle familie, mens barnet er anbragt, fordi enhver anbringelse sker med henblik på hjemgivelse, men det sker meget sjældent, at man gør noget i forhold til familien, påpeger professor Inge Bryderup.

Ifølge lovgivningen skal der arbejdes med den dysfunktionelle familie, mens barnet er anbragt, fordi enhver anbringelse sker med henblik på hjemgivelse, men det sker meget sjældent, at man gør noget i forhold til familien, påpeger professor Inge Bryderup.

Jakob Dall

1. august 2017

Selv om flertallet af anbragte børn i dag bor i plejefamilier, eksisterer der næsten ingen dansk forskning på området. Det råder professor i socialt arbejde Inge Bryderups undersøgelse blandt mere end 3.200 plejefamilier bod på.

Undersøgelsen tegner et foruroligende billede af, hvor svagt tidligere anbragte i realiteten er rustet til tilværelsen, når de fylder 18 år, og den giver et fingerpeg om, hvorfor andelen af anbragte børn har været konstant i 100 år.

Når der eksisterer så lidt viden og forskning om plejefamilier, skyldes det ifølge Inge Bryderup, at dansk børneforsorg både historisk og i dag er langt mere privat end i langt de fleste andre lande. Det gælder både opholdssteder, døgninstitutioner og familieplejere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Pia Colère Lenau
 • Jens Peder Nielsen
 • Niels Jensen
 • Bruger 293258
 • Torben Skov
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
Pia Colère Lenau, Jens Peder Nielsen, Niels Jensen, Bruger 293258, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hallberg Borg

So must yesterday!
Forskningen kommer først på banen nu - da næsten alle professionelle anbringelsessteder, der inddrog familien med hjemgivelsesmålsætning, er nedlagt.
De tilbageværende institutioner har man pillet pynten af og ført dem tilbage til gammeldags koncepter, hvor anbringelsens formål er ... anbringelsen.
"ALT skal dig gives - men først når det er for SENT"

Pia Colère Lenau, Lars Steffensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar