Den flyvende svindler: ’Jeg vil foreslå, at I aldrig nogensinde skriver noget om mig’

Da en pilot styrtede ned på Bornholm, blev det begyndelsen på en optrevling af en række sager, hvor han havde svindlet på flere kontinenter
Da en pilot styrtede ned på Bornholm, blev det begyndelsen på en optrevling af en række sager, hvor han havde svindlet på flere kontinenter
iBureauet/Mia Mottelson
17. juli 2017

KAPITEL 2:

Det var ikke ovre for piloten Nader Haghighi, da han havde udstået sin danske fængselsstraf.

I Danmark blev han dømt for at flyve uden certifikat og bringe andres liv i fare, da han sammen med en passager styrtede ned i en majsmark i et privatfly på Bornholm i 2012.

Men der ventede ham flere anklager i Tyskland. Så da han havde afsonet den danske straf, blev han eskorteret af betjente til Berlin.

Her skulle han igen stå over for en domstol. Og igen handlede det hele om fly. Nader Haghighi havde gennem sit tyske firma solgt flydele, der aldrig var nået frem til køberne. Det fik han en betinget dom for på et år og ti måneder.

Næste spor efter Nader Haghighi er fra maj 2014. Her efterlyste Frankfurts statsanklager ham i endnu en sag om en række flyvninger foretaget til og fra tyske lufthavne uden gyldigt flycertifikat.

Piloten var forsvundet. Faktisk vidste myndighederne ikke, hvor han havde været, siden han forlod domstolen i Berlin mere end et halvt år tidligere.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Anders Petersen
    Anders Petersen
  • Brugerbillede for Steffen Gliese
    Steffen Gliese
  • Brugerbillede for Erik Karlsen
    Erik Karlsen
Anders Petersen, Steffen Gliese og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer