Læsetid: 3 min.

Vi kan se lidt, men vi får ikke lov at få overblik i Støjberg-sagen

Hvorfor må offentligheden ikke se, hvad Inger Støjberg skulle svare, hvis hun i marts 2016 på det første samråd i sagen om adskillelse af unge asylpar blev spurgt, om hendes håndtering af sagen var i overensstemmelse med menneskerettighederne?
15. juli 2017

Det er som at se en fodboldkamp gennem et raftehegn, når medierne via aktindsigt vil afdække, hvad der skete i Inger Støjbergs ministerium, da den ulovlige praksis i forhold til adskillelse af unge asylpar stod på i foråret 2016.

Man kan se lidt, men har ikke overblik. Og det, man så efter embedsmændenes nøje overvejelser og overstregninger, kan få lov at se af ministeriets interne materiale, fremstår ofte lidt for pænt og friseret.

Tag som eksempel det samråd, som ministeren var indkaldt til midt i marts, knap fem uger efter hendes kategoriske instruks den 10. februar havde påbudt Udlændingestyrelsen at adskille alle unge par, uanset om de havde børn eller ej. Det var den, som ombudsmanden langt senere kaldte ulovlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Nielsen
  • Bjarne Andersen
  • Dorte Sørensen
  • Per Klüver
  • David Zennaro
  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Nielsen, Bjarne Andersen, Dorte Sørensen, Per Klüver, David Zennaro, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvis alting var i orden, var det slet ikke nødvendigt med alle de hemmeligheder.
Hvorfor er der mon udbredt politikerlede, spørges der forundret, og kommentatorerne tilføjer loyalt, at dem de kender i Folketinget er både dygtige, dedikerede og hårdtarbejdende.
Det er nok 'populismens' skyld, er der enighed om.
Men næsten ingen pejer på det udbredte hemmelighedskræmmeri som en af de vigtigste faktorer.

Niels Nielsen, Flemming Berger, Nette Skov, Bjarne Andersen, Jette M. Abildgaard, David Joelsen, Dorte Sørensen, Ken Sass, Per Klüver, Tue Romanow, Frede Jørgensen, Rolf Andersen, Henning Kjær og Ulla Sauer anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

På Danske Spil (eller er det Bet365) kan man nogle gange følge med i en fodboldkamp i en forsimplet grafisk fremstilling, der egentlig bare viser at nu angribes der på den ene banehalvdel og hovsa, så på den anden. Selvfølgelig fordi der ikke er licens til at vise kampen . Sådan en fremstilling er selvfølgelig ikke noget publikum gider følge ret længe ad gangen og for er spiller er også resultatet der er mest interessant.