Vi kan se lidt, men vi får ikke lov at få overblik i Støjberg-sagen

Hvorfor må offentligheden ikke se, hvad Inger Støjberg skulle svare, hvis hun i marts 2016 på det første samråd i sagen om adskillelse af unge asylpar blev spurgt, om hendes håndtering af sagen var i overensstemmelse med menneskerettighederne?
15. juli 2017

Det er som at se en fodboldkamp gennem et raftehegn, når medierne via aktindsigt vil afdække, hvad der skete i Inger Støjbergs ministerium, da den ulovlige praksis i forhold til adskillelse af unge asylpar stod på i foråret 2016.

Man kan se lidt, men har ikke overblik. Og det, man så efter embedsmændenes nøje overvejelser og overstregninger, kan få lov at se af ministeriets interne materiale, fremstår ofte lidt for pænt og friseret.

Tag som eksempel det samråd, som ministeren var indkaldt til midt i marts, knap fem uger efter hendes kategoriske instruks den 10. februar havde påbudt Udlændingestyrelsen at adskille alle unge par, uanset om de havde børn eller ej. Det var den, som ombudsmanden langt senere kaldte ulovlig.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Bjarne Andersen
  Bjarne Andersen
 • Brugerbillede for Dorte Sørensen
  Dorte Sørensen
 • Brugerbillede for Per Klüver
  Per Klüver
 • Brugerbillede for David Zennaro
  David Zennaro
 • Brugerbillede for Hans Larsen
  Hans Larsen
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen, Dorte Sørensen, Per Klüver, David Zennaro, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Hvis alting var i orden, var det slet ikke nødvendigt med alle de hemmeligheder.
Hvorfor er der mon udbredt politikerlede, spørges der forundret, og kommentatorerne tilføjer loyalt, at dem de kender i Folketinget er både dygtige, dedikerede og hårdtarbejdende.
Det er nok 'populismens' skyld, er der enighed om.
Men næsten ingen pejer på det udbredte hemmelighedskræmmeri som en af de vigtigste faktorer.

Flemming Berger, Nette Skov, Bjarne Andersen, Jette M. Abildgaard, David Joelsen, Dorte Sørensen, Ken Sass, Per Klüver, Tue Romanow, Frede Jørgensen, Rolf Andersen, Henning Kjær og Ulla Sauer anbefalede denne kommentar