Læsetid: 3 min.

Kriminologer: Ingen tør tage ansvar for uledsaget udgang til terrordømt

Selv om uledsaget udgang og åbent fængsel er vigtige redskaber til resocialisering af langtidsdømte, gælder det ikke for terrordømte som Mohammad Zaher fra Vollsmose, der løslades om et år. Men kan samfundet være tilfreds med, at Direktoratet for Kriminalforsorgen hellere vil være ’safe than sorry’, spørger to kriminologer
Mohammad Zaher er på fri fod om et år – og lighed med andre terrordømte har han ikke været i åbent fængsel, som ellers ville kunne hjælpe med resocialiseringen. 

Mohammad Zaher er på fri fod om et år – og lighed med andre terrordømte har han ikke været i åbent fængsel, som ellers ville kunne hjælpe med resocialiseringen. 

Sille Veilmark

18. juli 2017

Om et år bliver Mohammad Zaher løsladt fra Statsfængslet Østjylland ved Enner Mark nær Horsens, hvor han afsoner en dom på 12 års fængsel for forsøg på terror. Han er dansk statsborger med palæstinensisk oprindelse og blev dømt i den såkaldte Vollsmosesag.

Men selv om Mohammad Zaher hidtil har gennemført over 40 ledsagede udgange, der alle er forløbet problemløst, og selv om statsfængslet og den lokale afdeling af Kriminalforsorgen for længst har anbefalet, at han får tilladelse til at komme på uledsagede besøg hos sin familie, så vender Direktoratet for Kriminalforsorgen tommelfingeren nedad. Ikke bare for Mohammad Zaher, men for næsten alle terrordømte.

»Mit gæt er, at ingen tør tage ansvaret for at give tilladelse til uledsaget udgang,« siger Mohammad Zaher i en artikel i dagens avis.

»Det tror jeg, at han har ret i,« siger kriminolog og forskningsleder Linda Kjær Minke fra Juridisk Institut ved SDU.

»Som jeg vurderer hans sag, så er det en klassisk Catch 22-situation. Uanset, hvilken beslutning der bliver taget, så kan den være forkert,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu