Læsetid: 5 min.

Den oplagte generalsekretær

Det bliver den tidligere radikale udviklingsminister Christian Friis Bach, der afløser Andreas Kamm som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. En udnævnelse, som ikke får Dansk Folkepartis »tryghedsbarometer« til at stige. Tværtimod
Som chef for Dansk Flygtningehjælp kommer Christian Friis-Bach til at stå i spidsen for en organisation, som har aktiviteter i over 35 lande, flere end 7.000 ansatte, 8.000 frivillige og en omsætning på næsten tre milliarder kroner.

Som chef for Dansk Flygtningehjælp kommer Christian Friis-Bach til at stå i spidsen for en organisation, som har aktiviteter i over 35 lande, flere end 7.000 ansatte, 8.000 frivillige og en omsætning på næsten tre milliarder kroner.

Jakob Dall

5. juli 2017

Det blev sagt, at han var det oplagte valg, da den daværende radikale gruppeformand Margrethe Vestager efter folketingsvalget og regeringsskiftet i 2011 udpegede sit nyvalgte folketingsmedlem Christian Friis Bach til udviklingsminister.

Og tilsvarende synes Christian Friis Bach i dag at være Dansk Flygtningehjælps oplagte valg som ny generalsekretær. I hvert gik Christian Friis Bach allerede i gang med at skrive jobansøgningen, da Andreas Kamm i april meddelte, at han – efter 38 år i Dansk Flygtningehjælp – stopper som generalsekretær til november (siden 1998 som sidstnævnte).

»Det her har været en stilling, som jeg har følt var en ønskestilling og en stilling, der forener alt det rigtige og vigtige, så da stillingsopslaget endelig kom, var jeg klar til at sende en ansøgning,« siger Christian Friis Bach. »I gennem tiden har nogle da også sagt, at jeg måske var en af dem, som kunne overtales, hvis Andreas Kamm en dag stoppede. Men der var nu ingen, som nåede at opfordre mig, fordi jeg selv var meget opsat på at søge stillingen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Stig Bøg
  • Dorte Sørensen
  • Anne Eriksen
  • Eva Schwanenflügel
Carsten Munk, Stig Bøg, Dorte Sørensen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Konkurrencen er godt nok hård, men jeg tror nu alligevel Martin Henriksen er selvskreven til førstepladsen som den mest usympatiske politiker i det nuværende folketing.

Flemming Berger, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er som skrevet i artiklen yderst sjældent, at man ser en minister tage ansvar og gå af.
Lars Løkke tog som bekendt intet ansvar for sagen, og ham trækkes vi med endnu, for han VIL være statsminister for enhver pris, uanset hvad han sagde da Venstre dannede sin ulyksalige regering.
Stor respekt og tillykke til Christian Friis-Bach, og det er da en ekstra bonus at det giver Martin Henriksens ulykkes-barometer et stort nøk opad!

Anne Eriksen, Curt Sørensen, søren andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Velfortjent tror jeg, og heldigvis tidligere Radikal :)
Nå, men alvorligt set, så betyder Løkke ikke lykke, selvom det ofte skrives sådan. var det ikke på tide?

Dorte Sørensen

Bemærkning til -"Det kan ikke komme bag på nogen, at en interesseorganisation for flygtninge er uenig med Dansk Folkeparti. Vi er jo en interesseorganisation for danskere. Så du kan sige, at der er modstridende interesser"-

Undskyld men jeg vidste ikke at der var så få danskere i Danmark, når danskerne åbenbart kun dækker DF vælgere

Hans Larsen, Curt Sørensen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

»Det er en alvorlig fejl, og det er en alvorlig sag. Det er mig, der videregiver de fejlagtige oplysninger. Det er entydigt mit ansvar, og derfor går jeg af som minister.«

Sådan handler et mandfolk..!!
Der er mange, der burde tage ved lære.