Læsetid: 4 min.

Ikke et ord om klimaet i Danmarks strategi for Nordsøens fremtid

En ny plan for fremtidens olie- og gassektor i Danmark afdækker »en optimal udnyttelse af vores ressourcer«, men berører slet ikke klimaudfordringen. »Forstemmende«, siger forhenværende minister og EU-kommissær Connie Hedegaard
Det er ikke engang sjovt, hvis man i det herrens år 2017 kan lave sådan en rapport, hvor klima end ikke nævnes, siger Connie Hedegaard med henvisning til regeringens nye strategi for Nordsøen.

Det er ikke engang sjovt, hvis man i det herrens år 2017 kan lave sådan en rapport, hvor klima end ikke nævnes, siger Connie Hedegaard med henvisning til regeringens nye strategi for Nordsøen.

Jens Dresling

5. juli 2017

Det var en både »stolt og glad« energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som tirsdag offentliggjorde en ny strategi for Nordsøens fremtid.

År for år udvindes der stadigt mindre olie og gas i Nordsøen, og den gamle infrastruktur er slidt. Men sammen med oliebranchen konkluderer ministeren nu, at der er et potentiale på ca. tre mia. tønder olie i undergrunden. Med yderligere teknologisk udvikling vil det være muligt at indvinde ca. 1,2 mia. tønder.

»Der er fortsat et betydeligt potentiale i Nordsøen,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Strategien gør detaljeret rede for begreber som prospekt, seismik og indvindingsgrader. Men der står ikke noget i strategien om, hvordan den fremtidige udnyttelse af Nordsøens potentiale påvirker klimaet, CO2-regnskabet eller målene i f.eks. Paris-aftalen. FN’s klimapanel IPCC har vurderet, at ca. 80 pct. af de allerede kendte reserver af olie, kul og gas bør forblive i undergrunden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Carsten Munk
 • Torben K L Jensen
 • Dina Hald
 • Niels-Simon Larsen
 • Anne Eriksen
 • Eva Schwanenflügel
 • Peter Andersen
 • Poul Anker Sørensen
 • Oluf Husted
Carsten Munk, Torben K L Jensen, Dina Hald, Niels-Simon Larsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Peter Andersen, Poul Anker Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

Ja, men har nogen forventet noget andet fra den nuværende regering ?

Hanne Ribens, Dina Hald, Niels-Simon Larsen, Anne Eriksen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Peter Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Sort, sort og atter sort. Hvorfor i alverden skal Venstre tjene billige point på at harcellere mod Trumps udtrædelse af Paris-aftalen, når V selv underminerer den i stor stil? Penge og kun penge er på den dagsorden, vel at mærke penge til V's lobbyister, kammerater og medlemmer.
Gyllepartiet handler med vores fælles klima og natur som om der ikke fandtes en morgendag, hvor regningen skal betales i form af katastrofer.

Hanne Ribens, Torben K L Jensen, Christian Lucas, Dina Hald, Estermarie Mandelquist, Niels-Simon Larsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Lidt underligt var det at se det altid regeringsservile DR meddele at Danmark 'kun' havde brugt halvdelen af 100 millioner års olieproduktion på 30 år, så logistikken var underforstået helt sund.
Og man tænkte .... 'det menes vel : allerede' er det ikke et rationelt nyhedsmedie ?
Lidt morsomt var det påfølgende , da jeg her til morgen genså DR-floden af korrekt kvoteansat mangelfuldhed, at ordet 'kun' alligevel var forsvundet fra det opslag.
Der var alligevel grænser for svindel-news.

Britta Hansen, Dina Hald og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Venstre, Danmarks middelmådighedssøgende parti, tisser atter i bukserne for den stakkede varme.

Niels-Simon Larsen

Denne artikel er god at få forstand af - og få det dårligt af. For det første har vi en klimaminister, der er ligeglad med klimaet og kun tænker på vækst, 'realisme', som han kaldet det, og som oven i købet gør en dyd af det.
For det andet har vi Connie Hedegaard, der påstår, at hun er bekymret, men hvis parti er i regering med Lilleholts. Har man hørt mage til tvetungethed? Connie plejer at sige, at man ikke må skræmme de små vælgerpus, men regeringens kurs i klimaspørgsmål er direkte skræmmende. Hvad laver hun i sit parti? Hun burde for længst have meldt sig ud og smækket med døren så væggene slog revner.

Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Oluf Husted, Hans Larsen, Dina Hald, Estermarie Mandelquist og Thomas Christensen anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Pinligt og decideret farligt. Ud over skrænten med speederen i bud. Kan dog ikke se hvorfor Heedegaard skal klandres for andet end at hun altså ikke kan styre den danske regerings klima "politik" fra Bruxelles...så må hun vende hjem, 1hvor meget hun end hader den korrupte legeplads for mellembegavede, Christiansborg.

Det er dybt deprimerende, at Lilleholt tror Orwelianske omsrivninger som "realisme" overhovedet får lov at stå - og endda blive noteret ned af journalister - uden at blive konfronteret med virkeligheden.

Philip B. Johnsen

'Nålen i armen' Klimaminister LARS CHRISTIAN LILLEHOLT.

"Det er afgørende for regeringen, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at understøtte, at Danmark fortsat er et førende olie- og gasland."

Misbrugere har udviklet en stærk fysisk og psykisk afhængighed, der er ikke tale om tabu, men en grundlæggende benægtelse af fakta, der er ikke forskel på kapitalisme og forbrugersamfundets misbrug og andet misbrug, der er perioder, hvor misbruget helt har magten.
Når misbrugere begår overgreb på fremmede mennesker, for at få deres næste fix, er det abstinenser, der styre misbrugere, det er ikke fornuft.

"En overvejende hvid middelklasse, der har mistet troen på »den amerikanske drøm« om stedse voksende tryghed og velstand."
'Nålen i armen' Stephen Bannon.

Rune Rasmussen

Politik er illusionernes land, hvor penge er religion og ritualerne består i at please rige lobbyister. Og så er det bare surt show for de næste generationer, at ALT bliver ødelagt. Det var vist en udmærket beslutning aldrig at få børn, sådan som det ser ud nu.

Torben K L Jensen

"If you can´t beat them - then join them" som Uffe Ellemann-Jensen engang sagde.
Underforstået : Tilslut dig og underminer dem indefra.