Læsetid: 7 min.

Snart kan det være slut med hjælp til rusmiddelafhængige unge på Københavns erhvervsskoler

I 2016 hjalp initiativet Ro på Rusen 171 elever på Københavns erhvervs- og produktionsskoler med at tackle deres misbrug af alkohol, stoffer og særligt hash. Ordningen udløber i 2018, men nu vil kommunens sundhedsborgmester fra SF gøre den permanent. Socialdemokratiet har ikke lagt sig fast på, om de vil støtte tilbuddet
Efter tre et halvt år med hastmisbrug tog Lotus en snak med en psykolog på produktionsskolen. Ved hjælp af Ro på Rusen kom hun ind i en samtalegruppe med andre unge, der også havde problemer med hash. Herefter begyndte hun langsomt at trappe ned.

Efter tre et halvt år med hastmisbrug tog Lotus en snak med en psykolog på produktionsskolen. Ved hjælp af Ro på Rusen kom hun ind i en samtalegruppe med andre unge, der også havde problemer med hash. Herefter begyndte hun langsomt at trappe ned.

Daniel Hjorth

24. juli 2017

Er man ung københavner og afhængig af alkohol, hash eller hårde stoffer, kan man gå ned på Studiestræde i centrum af København og få hjælp af det kommunale tilbud U-turn til at komme ud af sit misbrug.

Men for mange unge som har eller er ved at udvikle et misbrug, kan det være svært at tage sig sammen til at søge om hjælp – og måske endda svært at indse, at man har et problem.

Derfor har Københavns Kommune siden 2015 været til stede på erhvervs- og produktionsskoler i Københavns Kommune med henblik på at fange de unge, der er ved at udvikle et misbrug ved hjælp af forebyggende og udadgående indsatser.

I 2016 brugte i alt 171 københavnske elever Ro på Rusen, som initiativet hedder, der findes på syv uddannelser i København.

Midlerne til initiativerne løber ud i slutningen af 2018, men nu vil sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) gå til de kommende budgetforhandlinger i august med et ønske om, at ordningen kan fortsætte, og at den derudover udvides til yderligere fem ungdomsuddannelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Systemet skal være rustet til, at være problemløsende på niveau med samfunds problemerne. Man må ikke være så idelogisk, at ens politik refere til en moral, der ikke findes.... hvis systemet ikke finder ud af at følge med tiden, så kommer det til at true vores samfund som helhed.