Læsetid: 9 min.

Sverige er blevet kampplads for en ny nordisk alt-right-bevægelse

Bekymringen for ’svenske tilstande’ deles af indvandringskritikere fra Donald Trump til Dansk Folkeparti. Nu er det humanistiske Sverige blevet ideologisk kampplads for en ny nordisk alt-right-bevægelse, der vil bevise, at multikulturalismen er dømt til at bukke under
Daniel Friber (tv.) og Christoffer Dulny vil etablere alt-right-bevægelsen i Sverige.

Daniel Friber (tv.) og Christoffer Dulny vil etablere alt-right-bevægelsen i Sverige.

Hampus Andersson

4. juli 2017

Adressen var hemmelig, da to svenske mænd i jakker, hvide skjorter og mørke solbriller – den ene med slips, den anden uden – fredag den 19. maj holdt pressemøde for særligt inviterede i den svenske hovedstad Stockholm.

Ikke desto mindre var det en begivenhed med globale tråde, der blev præsenteret denne solskinsdag.

En ny platform for kulturkampen mellem præsident Trump og hans værdipolitiske modpol Sverige, verdensberømt som et progressivt flygtningevenligt land.

I spidsen for det nye ’nordisk alternative højre’ stod altså Christoffer Dulny, tidligere Sverigedemokrat, og Daniel Friberg, forlagsdirektør i Arktos Media, en af verdens førende højreradikale producenter af engelsksproget nationalistisk litteratur, fremgår det af Nordfront.se – et af de inviterede alternative medier, der også forevigede de to initiativtagere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nike Forsander Lorentsen

Tja, hvad man kan frygte mest er vel, Danske tilstande i Sverige. F.eks. når Pia Kjærsgaard tog over til Sverige og støttede Sverige Demokraterna ved Sveriges sidste Riksdagsval.

Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Hans Larsen, Steffen Gliese og Christian Lucas anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Den nordiske velfærdsstat har alle muligheder for at være den mest succesfulde model for et indbyrdes frisættende og tolerant samfund. Hvad der i årtier har stået i vejen for realismen, er højrefløjsideologier, der modarbejder den evolutionære udvikling imod samfund med frihed, lighed og solidaritet mellem mennesker i al deres mangfoldighed.

Janus Agerbo, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen, Hanne Ribens, Bjarne Bredvig, Søren Jacobsen, Torben K L Jensen, C Munk, Mads Berg og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Det er at tildele Donald Trump alt for megen viden (interesse, nysgerrighed, koncentrationsevne osv) at påstå, at han skulle være bekymret for udviklingen i Sverige – eller for den sags skyld skulle vide noget om/ bekymre sig om Sverige i det hele taget.

Da han i en tale i februar i en opremsning af terrorangreb i Europa også nævnte "what's happening last night in Sweden", var intet usædvanligt sket i Sverige aftenen før. Derimod havde der været et angreb i Sehwan (i Pakistan), og man kan bestemt ikke udelukke, at Donald Trump kan have hørt det som "Sweden". Herregud: Tomato, Tomahto – Sehwan, Sweden.

At Donald Trump er både indvandrerfjendsk og islamofobisk er uden for enhver tvivl. Men at han skulle være specielt bekymret for "svenske tilstande" er noget af en påstand.

www.expo.se/

Expo er en seriøs og helt uafhængig organisation på niveau med Stockholm International Peace. Expo følger ganske tæt alle højreradikale bevægelser, og forsker i emnet.
Og den drives for penge fra en afdød svensk forfatter, Stig Larsson, og er ikke er afhængig af penge fra nogen organisation.

Bjarne Bisgaard Jensen, Ida Julin, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Karsten Aaen, Steffen Gliese, Hans Larsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Alt-right-bevægelsen er ny nazisme uden at sige det. Grund ideologien er den hvide races overlegenhed. Heldigvis findes der i dag over 6 milliarder oplyste ikke hvide mennesker på jorden til at arbejde i mod dette skændsel. Og mindst 1 milliard oplyste hvide for den sags skyld :-)

Alt-right-bevægelsen må føle sig meget meget ensomme uden for deres egen kreds.

Nike Forsander Lorentsen, Karsten Aaen, Steffen Gliese og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Jeg fandt denne her definition af Alt-Right's basale påstande på nettet.

"- Racial groups have significant statistical differences in aptitude that can be directly linked to genetics.
-Group differences will be impossible to conceal inside society and will always lead to factionalism and political conflict inside a society.
- Ethnic and racial strife will continue to impede attempts at creating happy and prosperous societies."

Det er påstande som disse alt-right's modstandere skal modbevise... eller de kan forsætte med at sige at folk er racistiske undermennesker der lugter af puh-puh. For den strategi virkede jo så godt for Hillary.

Steffen Gliese

Nej,det er såmænd nok bare at holde fast i, at et samfund er en differentieret organisme, delt op i utallige indbyrdes afvigende former for socialisation, Mads Jakobsen.Og så iøvrigt acceptere, at der altid vil være klasser i bunden af samfundet, der skal integreres i 'det store' samfund.

Mads Jakobsen

Steffen Gliese skrev: "der altid vil være klasser i bunden af samfundet, der skal integreres i ’det store’ samfund."

Cool. Så mangler du bare at komme op med en forklaring på at det ikke er lykkedes hidtil & en plan for at få det til at lykkedes fremover.

For det er ganske rigtigt at hvis integrationen var en stor succes, så ville alle alt-right's påstande være falsificeret. Og de ved det selv. Men det behøver vist ikke at holde dem vågne om natten, vel?

Jørn Vilvig

Kære Mads: Kan du ikke give mig navn og nummer på det gen?
Racial groups have significant statistical differences in aptitude that can be directly linked to genetics

Mads Jakobsen

Hej Jørn Vilvig.

Du taler til mig som om det citat jeg kom med er mit, selvom du ved at det er det ikke. Du taler som om der er tale om ét gen, selvom du givetvis ved at det er der ikke nogen der påstår.

Kort sagt, du prøver at gøre samtalen dummere en den behøver at være, bare for at du kan score billige points.

Men ak! Dit forsøg mislykkedes. Fordi dit indlæg er et perfekt eksempel på problemet: Alt-right får ingen kvalificeret modstand, fordi deres modstandere er mere optaget af overfladisk fremtoning. Beviser det i sig selv at Alt-right har ret? Næ, men det indikere at de kan vinde. Lidt ligesom en tredjerangs klovn der stillede op for sjov lige er blevet præsident i USA, fordi hans mange modstandere ganske enkelt var for sølle.

Steffen Gliese

Mads Jakobsen, tålmodighed, tålmodighed, det tog 70 år at gøre den danske landbefolkning til kulturelt sofistikerede byboere, det tog 200 år at gøre jøderne dansk-jødiske, og det kommer det nok også til med vore andre ikke-vestlige tilkommende, bortset fra at det reelt nok går hurtigere, fordi det moderne samfund har midler til rådighed, som fremskynder integration.
Spørgsmålet er imidlertid, hvad integration er, i og med at samfundet også udvikler sig dynamisk, og at de krav, som vi i dag må stille til hinanden for at få det hele til at fungere, om ganske få år i høj grad vil køre af sig selv, uden at den almene velstand vil falde, nok tværtimod.
Vi har været alt for præget af Janteloven i vores møde med de fremmede, og det må vi lave om på i fremtiden, så vi ikke skaber, men løser indbyrdes problemer.