Læsetid: 3 min.

Venstre: ’Uforståeligt at skære i hjælpen til misbrugte børn’

Efter to psykologers kritik af økonomistyringen i Københavns Kommune, som de mener skader hjælpen til traumatiserede børn, kræver flere kommunalpolitikere handling. ’Det er stik imod, hvad vi har aftalt politisk,’ siger Venstres socialordfører
14. juli 2017

Det er helt uacceptabelt, når psykologer beskriver arbejdet med misbrugte børn som »en pølsefabrik«, hvor socialrådgiverne i København er mere optagede af at spare penge på bundlinjen end at ordinere den hjælp, børnene og deres familier har brug for.

Faktisk er det også stik imod den aftale, politikerne har indgået i Københavns Kommunes socialudvalg. Det siger socialordfører Karina Rohrberg Jessen (V), efter hun har læst beretningerne fra to psykologer fra Psykologhuset for Børn og Unge i torsdagens Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
  • Eva Schwanenflügel
Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er da dejligt, at en venstre kvinde kan se, at økonomien over sociale hensyn ikke er en god måde.

SKULLE hun så ikke stille krav til Venstre o.a. i Folketinget om at give kommunerne større frihed over deres økonomi . Efter Folketinget næsten helt har fratage kommunerne deres selvstyre gennem de stramme økonomikrav fra Folketinget er mange gode special institutionen blevet nedlagt , fordi det var billigere for kommunerne at tage borgerne hjem til deres egen kommune.

Opret dog regionale special undervisnings og behandlings institutioner igen. Det var tåbeligt at Løkke Rasmussen med sin strukturreform fik ødelagt så mange gode institutioner osv.....

Anne Eriksen, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Venstres svar på problemerne med den stramme økonomistyring er - overraskelse, overraskelse - mere privatisering!

Marianne Stockmarr, Anne Eriksen, Flemming Berger og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

V mener jo altid, at privatisering klarer alt i den lille andedam.
S- har, er og vil altid være for systemer i stedet for mennesker.
Men,men privat eller ej.
Alle de politikere køber nye dyre systemer hver gang de har problemer og så ansætter de et rend af chefer, der intet ved om de mennesker, som er afhængige. Men pyt, der er jo overbefolkning i verden.

Christoffer Pedersen

Artiklen handler om Venstre undre sig over en politisk aftale ikke er overholdt. Så plat at forsøge at køre den retur med "det er deres egen skyld"
Københavns kommune er stenrig, har flertal med EL og S, SF og den fejl de har lavet ved manglende psykologtilbud har intet med topstyring af kommunerne fra Christiansborg at gøre.
Kommunerne har jo ret stor selvbestemmelse til hvordan de vil prioriterer med de penge de nu engang har. Fint der er begrænsninger på hvor meget de må hæve kommuneskatterne. Farum Kommune er et godt eksempel på en kommune sagtens kan rode sig ud i dårlig økonomi på grund af dårlig ledelse.

Poul Solrart Sørensen

Der er kun en ting at gøre og det er at stemme enhedslisten og så stå fast på at holde dem ansvarlige, hvis de ikke levere .... socialplutokratiet og de borgerlige er et stort spil for galleriet....:-(

Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Ja, ord er taknemmelige, "det har vi jo aftalt", det er straks vanskeligere at holde ord, ikke Venstre?

Christoffer Pedersen

@Anne Eriksen
Fatter ikke hvis du nu mener det er Venstre´s folketingsgruppe som skal hænges ud for noget, som sker i Københavns Kommune hvor Venstre er i stort mindretal. Kan godt være nogen ville ønske det var Venstres skyld de gør som de gør i Kbh K. Men total useriøst at antyde det er sådan. Det minder lidt om Trump´s "alternative fakta"
Og nej, jeg stemmer ikke Venstre (partiet) men jeg synes artiklen er en ualmindelig dårlig begrundelse for at hænge Venstre ud.

Eva Schwanenflügel

Christoffer Pedersen, grunden til at Venstre bebrejdes her, er nok at de ikke leverer holdbare løsninger, men kun kritiserer. Privatiseringer har ligesom vist sig at være ret dårlige i offentligt regi.
Og Venstres troværdighed er vel efterhånden ikke-eksisterende, som Anne Eriksen ironisk påpeger.

Anne Eriksen, Poul Solrart Sørensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ole Christiansen

Uforståeligt ?
Nej, det er uforståeligt at Venstrefolkene finder det uforståeligt at deres massive slagtning af omsorgen for de svageste rent faktisk har konsekvenser.
Men belejligt at kunne sende aben videre til kommunerne, og så sidde på borgen og sige at det er uforståeligt.

Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Eva Schwanenflügel:
Artiklen handler om en fejl Københavns Kommune har begået. Det er lidt tyndt at derefter beskylde Venstre for den ting, for de andre ting du nævner har ikke spor med sagen at gøre.
Men jeg kan da godt give et par eksempler på privatisering, som har betydet, meget lavere priser, meget bedre kundeservice og meget større effektivitet: TDC og Statens bilinspektion. Jeg har været kunde begge steder før og efter de røg ud af statens kløer og forandringerne er kun til det bedre.
Og Kommunalreformen var klog nok for mange kommuner var simpelt hen for små til at klare de opgaver de skal til gavn for borgerne. OGSÅ de svage borgere!
Mht. SKAT, så har det i hvert tilfælde ikke fungeret fremragende hidtil. Og rigtig mange råber også op om at "udkantsdanmark" skal hjælpes og styrkes. Hvordan? Tja en af måderne kan være at flytte diverse offentlige styrelser mv væk fra København. I praksis bliver det kun københavnerne og medarbejderne i de kontorer der flyttes, som "rammes".
Ole Christiansen: Det er jo simpelthen en gang pladder du kommer med. Københavns kommune har lavet en fejl. Og Københavns Kommune er en af landets rigeste. Meget længere er den historie ikke.

Eva Schwanenflügel

Christoffer, jeg mener bestemt ikke, at jeg hænger Venstre ud for noget Københavns kommune har gjort. Det jeg bebrejder Venstre, er at de konstant undergraver det offentlige med deres spareiver, og senere vasker hænder ved at sige at det private er meget bedre.

Christoffer Pedersen

Eva Schwanenflügel
Men hvorfor så ikke skyde på Københavns Kommune, som trods alt der dem der er skurken her?

Lars Bo Jensen

Det flertal i folketinget, der har givet kommunerne store økonomiske incitamenter til at arbejdsprøve, selv meget syge mennesker og som straffer kommuner endnu mere hvis syge mennesker får førtidspension, kan ikke fraskrive sig ansvaret.
Det kommunale selvstyre er jo så barberet at en kommune ikke kan øge skatten, selv det en demokratisk beslutning af folkevalgte i kommunen. (hvis andre kommuner sænker skatten kan det måske tillades)

Eva Schwanenflügel

Christoffer, det kan godt være at Københavns kommune til en hvis grad er ansvarlige for den drastiske nedgang i tilkendelsen af førtidspensioner. Men det er den nuværende regering der bærer det overordnede ansvar for, at spareiveren har taget totalt overhånd.
Men ret skal være ret, jeg fordømmer så sandelig også de Radikale og Socialdemokratiet for at være mere end villige medløbere, som jeg iøvrigt har skrevet mange gange her på kommentar siderne.
Hykleriet er grelt, og Venstre er nok bare - efter min mening - en anelse værre end de andre.

Christoffer Pedersen og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar