Læsetid: 5 min.

Dansk Erhverv: Stop de årlige nedskæringer på uddannelse

Fra erhvervsskoler til universiteter er der udsigt til endnu dybere nedskæringer de næste fem år, hvis regeringens finanslovforslag bliver vedtaget. Det giver ingen mening, når regeringen samtidig ønsker mere kvalitet i uddannelsessystemet, mener både de studerende, uddannelsesinstitutioner og Dansk Erhverv
Løbende besparelser på uddannelsesområdet fik i oktober Uddannelsesalliancen sammen med både elev- og studenterorganisationer og en række fagforeninger til at demonstrere mod nedskæringerne. Her var det foran Københavns Rådhus.

Løbende besparelser på uddannelsesområdet fik i oktober Uddannelsesalliancen sammen med både elev- og studenterorganisationer og en række fagforeninger til at demonstrere mod nedskæringerne. Her var det foran Københavns Rådhus.

Jens Dresling

1. september 2017

Fra 2016 til i dag er alle uddannelser fra erhvervsskoler til universiteter blevet pålagt at spare to procent om året – det er det, der kaldes omprioriteringsbidraget. Det har betydet lukning af uddannelser, fyringer af undervisere, større hold og mindre vejledning, men med regeringens finanslovforslag lægges der op til, at uddannelserne skal spare endnu mere, fordi besparelserne nu skal fortsætte til 2021.

Det vil ifølge beregninger fra AE-Rådet føre til besparelser på op mod 14,7 milliarder kroner på både ungdomsuddannelser og videregående uddannelse fra 2016-2021. Og det er helt hen i vejret, mener Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

»Omprioriteringsbidraget bør annulleres. Finansministeriet bliver nødt til at forstå, at vi har brug for kvalitetsuddannelser, der kan levere den nyeste viden og bidrage med kvalificeret arbejdskraft. Uddannelse er det, der skaber vækst og velstand, men det hænger jo slet ikke sammen, hvis man samtidig sparer så mange penge på uddannelserne,« siger Mette Fjord Sørensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Rasmus Knus
  • Dorte Sørensen
  • Peter Knap
  • Mihail Larsen
Eva Schwanenflügel, Rasmus Knus, Dorte Sørensen, Peter Knap og Mihail Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Kan vi ikke bare få en anden regering .... nååh ja DF holder hånden under Løkke....:-(

Med det Socialdemokrati vi har nu, i hvert mht den økonomiske politik, for slet ikke at tale om den såkaldte flygtningen- indvandrerditto, kan det næsten være lige meget.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Det går så ufattelig godt siger Løkke, men alligevel kører nedskæringsmaskinen både til uddannelse og sundhed. Det giver ingen mening.

Eva Schwanenflügel

Det var selvsamme uoverlagte besparelsespolitik, der underminerede SKAT, med milliarder der fløj upåagtet ud af Danmark til følge. Nu kan man frygte, at uddannelsen går samme vej.
DF er ligeglade, det er ikke deres vælgerbase der befolker universiteterne. Jo mere uoplyste folk er, jo bedre, så er der flere stemmer til populisterne.
Lur mig, om ikke Regeringen har tænkt sig at 'løfte' kvaliteten af undervisningen ved at beskære SU'en. Tag med begge hænder, og lad som om man giver noget, lyder det ikke bekendt?
De frivillige organisationer skal også beskæres i støtte, Mødrehjælpen vil således skulle afskære hjælp til 900 sårbare familier, og fyre 2 socialrådgivere. Arbejdstilsynet skal spares fuldstændig i smadder.
Regeringen vil ikke Danmark det bedste, for at sige det mildt!