Læsetid: 1 min.

Drabschef: Kim Walls blod blev fundet i ubåden

Københavns Politi fortæller onsdag på et pressemøde, at der var fæstet metal på Kim Walls torso
Pressemøde foran Politigården i København onsdag med vicepolitiinspektør Jens Møller. Det er lykkedes for politiet at finde frem til identiteten på den kvinde, hvis lig mandag blev fundet i vandet ud for Amager uden hverken hoved, ben eller arme. Dna-profilen for kvindetorsoen viser at det er den svenske journalist Kim Wall

Pressemøde foran Politigården i København onsdag med vicepolitiinspektør Jens Møller. Det er lykkedes for politiet at finde frem til identiteten på den kvinde, hvis lig mandag blev fundet i vandet ud for Amager uden hverken hoved, ben eller arme. Dna-profilen for kvindetorsoen viser at det er den svenske journalist Kim Wall

Jens Dresling

23. august 2017

På Kim Walls torso har man fundet metal, som angiveligt skulle sikre, at kroppen sank til havets bund. Hendes blod blev også fundet i ubåden.

Det oplyser vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller på et pressemøde onsdag morgen.

Jens Møller fortæller desuden, at kroppen havde skader, der tydede på, at nogen har forsøgt at presse luften ud af kroppen, så den gik til bunds og ikke flød på vandet.

Tidligere på morgenen skrev politiet på Twitter, at en dna-test har vist, at torsoen, som mandag blev fundet ved Amager, tilhørte svenske Kim Wall.

»Vi sikrede en hårbørste og en tandbørste for at sikre hendes dna. Vi fandt også blod i ubåden, og der er et match, fortæller Jens Møller.

Politiet leder stadig efter resterne af svenskerens krop.

Kim Wall har været eftersøgt siden natten til fredag den 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden ’UC3 Nautilus’, men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Ejeren af ubåden, Peter Madsen, er sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

»Det her er et gennembrud i efterforskningen,« siger Jens Møller.

Det dna, som er blevet fundet på torsoen, er blevet taget fra Walls muskler. Størstedelen af eventuelt dna på ydersiden af kroppen er blevet skyllet væk af saltvand.

Først om »et stykke tid« kan undersøgelser afgøre, om der er dna fra et andet menneske på kroppen, tilføjer Jens Møller.

Peter Madsen forklarede i første omgang, at han satte Kim Wall af ved Refshaleøen torsdag den 10. august om aftenen.

Senere sagde han dog til politiet, at Kim Wall blev dræbt ved en ulykke på båden, og at han derefter bortskaffede liget.

Politiet har siden da ledt efter det langs den rute, som ubåden sejlede - blandt andet i Køge Bugt.

Det var dog først, da en forbipasserende cyklist opdagede en menneskekrop i vandet ud for Klydesøen på Amager, at det lykkedes at finde liget. Det skete mandag eftermiddag.

Peter ’Raket’ Madsen
Læs også

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
Espen Bøgh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Mon ikke politiet skal ændre sigtelsen til overlagt mord. Det virker som Peter Madsen har haft en plan parat til at udføre i tilfælde han skulle komme til at dræbe en kvinde.... er det bare mig eller virkede Peter Madsen forholdsvis upåvirket af, at han lige havde myrdet en kvinde.... måske er det ikke første gang....

Torben Lindegaard

Jeg blev lidt paf, da Peter Madsen prompte - efter U-båden var fundet igen ude i Køge Bugt, og Peter Madsen reddet i land - blev sigtet for drab på Kim Wall.

Det er klart, at Kim Wall ikke blev fundet ved den lejlighed; men derfra og så en en drabssigtelse er der alligevel et stykke vej. Vi hører måske under retssagen, hvad der fik Politiet på sporet så hurtigt.