Nyhed
Læsetid: 3 min.

Fankoordinator i FCK har tæt forbindelse til ledende hooligan

En fankoordinator, ansat af fodboldklubben F.C. København til bl.a. at forhindre vold i forbindelse med fodboldkampe, har et tæt venskab med ledende hooligan. I flere tilfælde har fankoordinatoren ’liket’ billeder af hooligans på det sociale medie Instagram.
I søndags endte det i voldsomme uroligheder og sammenstød mellem hooligans og politiet, da FCK mødte Brøndby på Brøndby Stadion. Nu viser det sig at FCK's fankoordinator har tætte forbindelser til en af lederne bag gruppen København Hooligans.

I søndags endte det i voldsomme uroligheder og sammenstød mellem hooligans og politiet, da FCK mødte Brøndby på Brøndby Stadion. Nu viser det sig at FCK's fankoordinator har tætte forbindelser til en af lederne bag gruppen København Hooligans.

Jens Dresling

Indland
12. august 2017

F.C. Københavns fankoordinator har liket en række fotos på det sociale medie Instagram af formodede hooligans og med hashtagget #hooligans. I et enkelt tilfælde har fankoordinatoren liket et foto af slagsmål mellem hooligans.

Fankoordinatoren, Daniell Askholm, er ellers ansat til at modvirke vold og hooliganisme i fodboldverdenen.

Men han optræder også på fotos på Instagram sammen med en af de ledende figurer i gruppen København Hooligans og af de såkaldte casuals – voldelige fodboldfans – bl.a. til en koncert i Parken og til fodboldkampe. Den ledende hooligan er tidligere livvagt for daværende medlem af Hells Angels, Brian Sandberg, og var med til at starte rockergruppen AK81.

Mads Øland fra Spillerforeningen siger: »Hvis opgaven for vedkommende er at bekæmpe vold og hooliganisme, kan man ikke samtidig understøtte det på de sociale medier.«

»Det er ikke specielt klogt i mit job. Men jeg liker dem ikke, fordi de er hooligans, men fordi det er nogle mennesker, jeg kender og holder af« 

– Fankoordinator Daniell Askholm i interview med Information

Læs interviewet her: ’No mercy, no regret, only violence’

F.C. Københavns kommunikationschef Jes Mortensen erkender, at det er problematisk, at fankoordinatoren liker hooliganbilleder på sociale medier:

»Det er ikke smart. Vi kan godt se det,« siger han.

»Fra klubbens side er vi blevet mere bevidste om det nu.«

Sidste weekend overfaldt hooligans politi og kontrollører på Brøndby Stadion. Efterfølgende afdækkede Information, at FCK-spilleren Uros Matic i syv tilfælde havde liket fotos af bl.a. samme ledende hooligan og billeder med hashtagget #hooligan – flere af dem fra hooligan-træninger.

Dobbeltrolle

Det europæiske foboldforbund, UEFA, har siden 2012 pålagt de europæiske topklubber at have ansat en fankoordinator – en såkaldt Supporter Liaison Officer (SLO) –  som skal styrke samarbejdet mellem fans og forboldklubber. Det er en del af fankoordinatorens job også at holde kontakt til mere ekstreme fans.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, påpeger, at der ligger et indbygget dilemma i at være SLO, fordi man skal kunne snakke med alle.

»Men generelt skal SLO’er ikke på nogen måde være med til at godkende nogen former for vold.«

Jes Mortensen fra F.C. København understreger, at klubben ingen intention har haft om at sige: »Gå ud og bank politiet«, eller at »give dem (hooligansene, red.) status«.

»Fra klubbens side er vi blevet mere bevidste om det nu. Jeg har aldrig tænkt over, hvem Uros og Daniell likede. Men det er ikke smart. Vi kan godt se det. Intentionen har jo ikke været at sige: Gå ud og bank politiet. Eller at give dem status«

 Kommunikationschef for FCK Jes Mortensen til Information

Læs interviewet: ’No mercy, no regret, only violence’

Fankoordinator Daniell Askholm erkender, at hans ageren på sociale medier er problematisk i forhold til hans job:

»Jeg kan jo godt se, at det ikke ser skidegodt ud. Jeg kan godt se, at det ser helt åndssvagt ud for mig og for klubben, hvor jeg har liket billeder af tatoverede fyre med hashtagget hooligans. Det giver ikke mening. Det er ikke specielt klogt i mit job. Men jeg liker dem ikke, fordi de er hooligans, men fordi det er nogle mennesker, jeg kender og holder af.«

Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi kender SLO’en fra håndteringen af højrisikokampene mellem FCK og Brøndby. Han har indgået aftaler med Daniell Askholm, som i flere tilfælde er blevet overholdt og har bidraget været med til at undgå uroligheder. Men han siger samtidig:

»Ligefrem at være så tæt på hooligans og give likes, det synes jeg ikke er smart.«

»Man må også forstå den rolle, jeg har i F.C. København. Jeg har en forpligtigelse til at have fingeren så meget på pulsen, som jeg kan. Jeg har heller aldrig været en type, som fordi jeg arbejder i F.C. København, så er der folk, jeg ikke kan snakke med. Jeg er klar over, hvad der er rigtigt og forkert«

Fankoordinator Daniell Askholm i interview med Information

Læs interviewet: ’No mercy, no regret, only violence’

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her