Læsetid: 5 min.

FCK-profil liker hooliganbilleder

En ledende skikkelse i det københavnske hooliganmiljø lægger billeder af hooligantræning op på det sociale medie Instagram. Det giver ’likes’ fra FC Københavns midtbanespiller Uros Matic. Det mest usmagelige længe, siger justitsminister Søren Pape Poulsen
Det forager justitsminister Søren Pape Poulsen, at FCK-profilen Uros Matic liker hooliganbilleder. ’Det er så usympatisk, at det halve kunne være nok. Det er jo klart, at hvis hooligans ser, at spillere synes, at det, de gør, er fedt, så får vi aldrig stoppet det her. Det er noget af det mest usmagelige, jeg længe har hørt,’ siger han. Dette billede er fra tilskuerurolighederne søndag under kampen mellem Brøndby og FCK.

Det forager justitsminister Søren Pape Poulsen, at FCK-profilen Uros Matic liker hooliganbilleder. ’Det er så usympatisk, at det halve kunne være nok. Det er jo klart, at hvis hooligans ser, at spillere synes, at det, de gør, er fedt, så får vi aldrig stoppet det her. Det er noget af det mest usmagelige, jeg længe har hørt,’ siger han. Dette billede er fra tilskuerurolighederne søndag under kampen mellem Brøndby og FCK.

Jens Dresling

8. august 2017

Direktør Anders Hørsholt og cheftræner Ståle Solbakken fordømte skarpt urolighederne under søndagens derby mellem Brøndby og FC København.

Det skete, efter at en gruppe på ca. 50 af mesterklubbens tilhængere – mange gemt bag masker – hærgede tribunen, hvor de kastede med romerlys, stænger fra medbragte flag og en kæmpestor tromme samt overfaldt politi og egne vagter: Én af FCK’s vagter blev ramt af knytnæveslag. Kampen måtte afbrydes i det 92. minut og blev først genoptaget 18 minutter senere.

I et såkaldt postmatch-interview på TV3+ udtalte cheftræner Ståle Solbakken:

»Der er ingen af mine spillere, som støtter eller sympatiserer med det her. Tværtimod. De tager stor afstand fra det.«

Svaret faldt på et spørgsmål om, at nogle af spillerne kvitterede for støtten fra fansene med klapsalver efter kampen.

Men aktiviteten på en af FCK-spillernes Instagram-profiler fortæller en lidt anden historie. Profilen er verificeret som tilhørende den serbiske midtbanespiller Uros Matic. Gennem en periode på et halvt år har profilen fulgt en af de ledende skikkelser bag en gruppe, der kalder sig København Hooligans.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristen Carsten Munk
  • Rune Bang
  • Slettet Bruger
  • Eva Schwanenflügel
Kristen Carsten Munk, Rune Bang, Slettet Bruger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvilken kontrast til den aldeles varme og yderst festlige fejring, kvindelandshold og fans imellem, vi så idag.
Nu er banderne åbenbart begyndt at lukrere på de højt profilerede klubber, hvad sker der lige?
Det er især sygt, hvis spillerne selv opfordrer til hærværk og vold. Og klubberne tager intet ansvar for at stoppe det. Og betaler iøvrigt intet for de skader der sker. Der er da noget fuldstændig galt med den kultur!

justitsministeren sidder altså og checker hvem der liker hvilke billeder på instagram, det er sgu komisk.
Uroš Matić er serber, det han ser i Dk ligner nok uro i en børnehave ;)

"Fra klubbens side har vi ikke tænkt os at blande os i, hvad folk liker på sociale medier, så længe indholdet er lovligt"

Og med det skulle sagen begraves. Og justisministeren skulle hold sig væk fra at dømme privatpersoner og passe sit arbejde...

Slettet Bruger

Fodbold er da på flere måder et spejl af nogle samfundsforhold, og det lader til at fodbold forretningerne er nødt til at dyrke rivaliseringen og hadet for at gøre sporten interessant nok til, at tilstrækkeligt mange vil betale for opsætningen, så man derigennem kan betale de enorme lønninger som regel hjulpet af nogle rigmænd, når det alligevel ikke kan lade sig gøre. At det opgejlede teater så tiltrækker voldsfanatikere og korte lunter, forskellige bandegrupperinger og nazi typer er heller ikke noget nyt. Ligeledes tidstypisk er det, at problemerne får lov til at fortsætte år efter år, mens folkevalgte konstant forsøger at scorer stemmer på at foregøgle, at hårdere straffe pludseligt vil begynde at virke. Som om det var nogle problemer, der kunne isoleres til enkelte personer og sådan bare skæres væk. Weekendens vold og hærværk forleden var langt fra en enkeltstående begivenhed, og behovet for massiv politi tilstedeværelse har stået på i mange år altimens andre må ringe forgæves, og det ville være yderligere absurd, hvis Information kun kunne skrive om problemer der krævede NATO styrkernes indsats?

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Niels Nielsen og Hans Ingolfsdottir anbefalede denne kommentar
Poul Solrart Sørensen

Var det ikke 40 eller 60 procent af alle mord i Sverige i en periode om årtusind skiftet, hvor der var indblandet steoider.
Jeg går ind for frigivelse af drugs, fordi jeg tror på, at der vil komme mange flere facts på bordet om drugs, der vil være en interesse i, at få misbruger til at stå frem og fortælle om at drugs fik den til at leve et liv fra hånden til munden og aldrig fik planlagt nogen fremtid, i hvert fald ikke mere end fem minuter frem i tiden. Det er en måde at leve på der fremmer tomhed og leder folk ud i sociale problemer. - Lad os stoppe med at gemme narkomaner væk men lad dem få daglig sendetid i tv, så folk bliver advaret imod hvad narkomani er og samtidigt bliver der måske en reel vilje til at redde nogen af disse misbrugere af deres elendige liv - tænke måske har arbejdsprøvninger sendt folk ud i misbrug. Det kan da meget ved tænkes og på den måde har vi et medansvar.
Portugal har helt afkriminaliseret drugs og portugiserne er ikke alle sammen blevet narkomaner. Når narko bliver set på en baggrund af frihed, så blegner narko, hvis vi blot indretter vores samfund fornuftigt.
- Jeg mener at alt den vold vi der i samfundet, skal ses på baggrund af, at der kommer mere og mere narko på gaden og en stor del af den narko vil seriøst fucke folk op i deres hoveder. Så derfor er jeg sikker på, at der bliver mere vold i samfundet. - Og der skal findes en realistisk politik imod det og ikke som nu hvor det bare bliver fejet ind under guldvtæppet.
Hvis man afkriminaliserede drugs vil man slippe for den del af volden der handler om de milliarder der tjenes på drug og drugs relaterede aktiviteter og det kan bruges på seriøs oplysning om at narko på sigt skubber din fremtid ud af dit liv til fordel for mere narko.

Eva Schwanenflügel, odd bjertnes og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar