Læsetid: 5 min.

Finanslov og skattereform skal fremme privatbilismen

Transportforskere advarer mod regeringens nedprioritering af den grønne omstilling til fordel for større og billigere mobilitet. Effektivisering af DSB er ’en fugl på taget’ med indbyggede risici
Transportforskere advarer mod regeringens nedprioritering af den grønne omstilling til fordel for større og billigere mobilitet. Effektivisering af DSB er ’en fugl på taget’ med indbyggede risici
1. september 2017

»Der er desværre for få Lamborghinier i Danmark,« sagde finansminister Kristian Jensen (V), da han i går præsenterede regeringens finanslovsforslag og også kommenterede skattereformforslaget, der blev fremlagt forleden. Når det gælder transportområdet, er det fælles signal i de to udspil at fremme privatbilismen og bilkøbet i Danmark.

På finanslovsforslaget står en nedsættelse af broafgiften på Storebælt på 25 procent over tre år, en forberedende undersøgelse af en motorvejsudvidelse fra fire til seks spor mellem Skanderborg og Vejle og mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord, en forhøjelse af hastighedsgrænserne på udvalgte motor- og landeveje og en øget myldretidskapacitet på den vestfynske motorvej.

I skattereformforslaget opereres med en markant sænkning af registreringsafgiften på biler, udformet, så gevinsten bliver størst for store, dyre biler – som Lamborghinien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik holm hansen

kontant hjælp til de rige det er måske hvad denne sløve regering kan tage sig sammen til men top jobbet til statsminsteren kommer nok ikke men måske han kan bruges som folkeskole lærer det er der brug for og han kan forklare næste generation hvor vigtigt det er at have styr på sine bilag i regnskaberne6

Thorkil Søe, kjeld jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Det er så kritisabelt og endnu et eksempel på regeringens tonedøve "virkelighed".

Frederik Groth Nordstrøm, Thorkil Søe, kjeld jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Vi har en regering med en flok "voksne" mænd der stadig savner at udleve deres pubertære drøm om at drøne ud af motorvejen med gerne 180kmt i noget italiensk fuldblod. Hvad det rager resten af samfundet aner jeg ikke, men vi kommer til at betale for det gennem endnu ringere offentlig transport.

olivier goulin, Søren Rehhoff, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Carsten Svendsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er en usædvanlig gumpetung Regering, der prioriterer benzinbiler og motorveje over den offentlige transport. Med de foreslåede nedskæringer af DSB, bliver pendlernes regning endnu mere massiv, samtidig med at serviceniveauet sænkes mærkbart. Endnu et skridt mod total privatisering af togdriften er taget med den sædvanlige salami-metode, der benyttes overalt i det offentlige.
De små skattelettelser Regeringen vil 'give' den almindelige lønslave, er spist mange gange, hvis besparelserne bliver vedtaget.

Søren Rehhoff, Frederik Groth Nordstrøm, Thorkil Søe og kjeld jensen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke hvad de blå partier tænker? vil de udslette menneskeheden ,det ser desværre sådan,alt
hvad de foretager peger i den retning (penge betyder mere end mennesket)

Harry Lahrmann ved ikke, hvordan regeringen vil effektivisere, men kalder de foreslåede besparelser »en fugl på taget«.
Fuglen er ikke engang på taget.

Så Kristian Jensen og Ole Birk Olesen har åbenbart brug for noget potensforlængelse , sådan en rigitig Lamborghini er virkelig en kussemagnet og i forhold til det spørgsmål må hensynet til klimaforandringerne vige. Som Beach Boys sang engang "I've been cruisin' round the town now with the guys for quite a while We been thinkin' 'bout starting up a club that shows some class and style And we'll get the finest cars", men er det egentlig ikke bare den borgerlige regerings grundlæggende tankesæt.

https://www.youtube.com/watch?v=0qP6c84vkQU

Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Oliver Goulin

Nu bør det vel være sådan, at når man vælger at danne regering, så er man regering for hele befolkningen og ikke kun sine ligestillede. Det er her kæden falder af, som du ganske rigtigt bemærker.
Der følger altså et ansvar med