Læsetid: 6 min.

Minoritetsbørn får flere tæsk i opdragelsen, fordi de lever under en anden familieform end etniske danskere

Når etniske danskere kun sjældent bruger vold i børneopdragelsen, er det resultat af årtiers udvikling i synet på opdragelse. Berøringsangst har afholdt danskerne fra at påvirke nydanskere til ikke at bruge vold, vurderer eksperter
At vold er mere udbredt i opdragelsen blandt etniske minoriteter, kommer ikke bag på eksperterne. At færre etnisk danske forældre slår deres børn, beror på en årelang udvikling i retning af et mere individorienteret syn på børneopdragelse

At vold er mere udbredt i opdragelsen blandt etniske minoriteter, kommer ikke bag på eksperterne. At færre etnisk danske forældre slår deres børn, beror på en årelang udvikling i retning af et mere individorienteret syn på børneopdragelse

Sille Veilmark

9. august 2017

At vold mod børn er mere udbredt i etniske minoritetsfamilier, skyldes blandt andet forældrenes kulturelle baggrund og opdragelsestradition. Det siger tidligere formand for Børnerådet, forfatter og professor Per Schultz Jørgensen. I nogle kulturer er det nemlig helt legitimt, at forældre slår deres børn.

»Det er en rettighed og en pligt, man har som forælder, at slå for at opdrage og påvirke barnet,« siger Per Schultz Jørgensen.

Han bakkes op af Mehmet Necef Ümit, der er lektor ved SDU’s center for mellemøststudier:

»Volden handler for forældrene om at forberede børnene på at være rigtige mænd eller rigtige kvinder, der opfører sig, som traditionen påbyder dem,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henning Kjær
  • Eva Schwanenflügel
Henning Kjær og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Undskyld mig: men vidste vi ikke alt dette i forvejen? Eller er jeg hoven og bedrevidende? Det er fint at blive klogere, men blev nogen klogere af den forrige og denne artikel?

Jørn Andersen, Anne Mette Jørgensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg syntes absolut, det er frastødende. Men nu er det altså sådan, at selv om jeg ikke bor i Danmark, kender jeg faktisk til ærke-danske familier, der bruger, eller har brugt vold i forbindelse med opdragelse. - Eller er/var det en form for frustration.

Desuden kender jeg til et såkaldt "dansk parti", der går ind for korporlig afstraffelse af børn. Og et andet dansk parti der mener, at underviserne bør have ret, om ikke pligt, til at straffe børn i skolen.

Men jeg kender også andre kulture i Danmark og andre steder, - bl.a. også såkaldt muslimske kulturer, der forguder deres børn til det ekstreme, og absolut ikke kunne drømme om at lægge hånd på dem.

Tino Rozzo, Karsten Aaen, Marc Wilkins, Niels Duus Nielsen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja der kendes til vold blandt danske familier, men det hjælper da ikke børn fra andre kulturer der bliver banket og det hjælper da ikke Ahmed at Gert Romme kender nogle danske familier der banker løs på deres unger. At især drenge forgudes i visse muslimske familier er vist fælles erfaring for alle der har været i kontakt med børn og unge. Uheldigvis betyder det også at øretæverne ofte hænger løst når de når til alder skelsår. I min gymnasieklasse fik Ove bank af sin far indtil Ove blev stærk nok til at sætte ham korporligt på plads., men det hjælper jo heller ikke dem der får bank i dag....

Estermarie Mandelquist, Søren Fosberg, Finn Thøgersen, Karsten Aaen, Jørn Andersen og Jonathan Smith anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Krigen på Balkan medførte mange flygtninge. I røde kors lejren var det helt almindeligt at bosnierne slog deres børn. Og jeg så også at kniven blev fundet frem til skræk og advarsel.

Tankevækkende, men ikke overraskende, at det fortrinsvis var de såkaldt troende kristne, der ikke ville slippe retten til at banke deres børn.

PS.: Det er mig fuldkommen ubegribeligt, at noget voksent menneske kan få sig selv til at slå et lille barn.
Hvordan f..... bærer de sig ad?