Læsetid: 9 min.

’No mercy, no regret, only violence’

Fankoordinator Daniell Askholm er ansat af F.C. København til at sikre et godt forhold mellem fans og klubben og gøre vold til et tabu. Alligevel optræder han i selskab med Københavns ledende hooligan til koncerter og på stadion
Der var voldsomme uroligheder på Brøndby Stadion sidste søndag. Flere bar masker som her på billedet. Også på instagram benytter flere profiler med tilknytning til hooliganmiljøet sig af den type maskering. 

Der var voldsomme uroligheder på Brøndby Stadion sidste søndag. Flere bar masker som her på billedet. Også på instagram benytter flere profiler med tilknytning til hooliganmiljøet sig af den type maskering. 

Jens Dresling

12. august 2017

Det lyder som en halvdårlig amerikansk film: To brødre, som vokser op i et hårdt miljø og ender på hver sin side af loven. Den ene som betjent, den anden som gangster.

’Daniello’ er ikke politimand. Han har rødder i fanfraktionen Urban Crew og på stemningstribunen Sektion 12 og er i dag ansat på kontrakt i FC København for at bekæmpe vold og hooliganisme i klubben. Han er SLO – Supporter Liaison Officer – som UEFA så fint kaldte funktionen, da man opfandt den tilbage i 2012. Fankoordinator på jævnt dansk. Tanken er, at folk med tæt kontakt til bl.a. de mest ekstreme og voldelige fans kan minimere antallet af voldelige sammenstød.

En af ’Daniellos’ bedste venner, som han med egne ord har kendt »næsten før de vidste, hvad kvinder var«, er N. Det er ikke biologiske brødre. Men de er brødre.

N. er i dag en af lederne bag gruppen København Hooligans, som deltager i organiserede slåskampe med andre voldelige fodboldtilhængere. Tidligere har han fungeret som livvagt for Brian Sandberg og har deltaget i etableringen af AK81 under Hells Angels.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • David Zennaro
  • ulrik mortensen
ingemaje lange, David Zennaro og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu