Læsetid: 6 min.

Ombudsmanden vil have styr på anbringelser af børn

Ombudsmanden er gået ind i en række sager om manglende handleplaner for anbragte børn i de seneste år. Før sommerferien henvendte han sig til kommunerne og Social- og Børneministeriet om problemet. Hvis ikke det bliver løst, vil Ombudsmanden gå videre til Folketinget, som kan overveje sanktioner mod kommunerne
14. august 2017

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, henvendte sig før sommerferien til Social- og Børneministeriet og Kommunernes Landsforening med en diplomatisk opfordring til at sørge for, at reglerne om, at et anbragt barn skal have en handleplan, bliver overholdt.

Baggrunden er, at Ombudsmanden fra 2014-2016 er gået ind i 26 sager om manglende handleplaner. I efteråret udtalte han kritik i 20 af sagerne.

I en af dem havde drengen A været anbragt i en plejefamilie og på døgninstitution, fra han var knap et år gammel. Ni år efter havde kommunen stadig ikke fået lavet den lovpligtige handleplan for den nu tiårige dreng. Ifølge Jørgen Steen Sørensen burde det ikke kræve meget andet end faste rutiner i kommunerne at leve op til loven.

»Det er svært at se, at det skulle være en opgave, som er meget vanskelig at løse, men det er til gengæld let at se, at det er en opgave, som er meget vigtig at løse,« siger Jørgen Steen Sørensen til Information.

Ombudsmanden understreger, at handleplaner »er et meget vigtigt redskab for at gøre det bedste for barnet frem for at levere en metervare til anbragte børn med forskellig baggrund«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Problemet er i al sin enkelhed, at vi ved valgene går hen og vælger en masse røvhuller.... Hvorfor helvede er det hele noget lort .... tænke tænke...

Poul Sørensen

Det kan være de "glemmer" meget i kommunen, men de glemmer aldrig at have undskyldninger parate...