Læsetid: 4 min.

Tænketank: Ny boligjobordning får ringe effekt på arbejdsudbuddet

Regeringen foreslår at ændre boligjobordningen, men effekten på arbejdsudbuddet kunne blive væsentligt større, hvis ordningen blev indrettet anderledes, siger cheføkonom i tænketanken Kraka. De Konservative er åbne over for tænketankens ideer
1. september 2017

Som det er i dag, kan danskerne få et skattefradrag for håndværksarbejde med grønt sigte og for hushjælp som rengøring, børnepasning og græsslåning. Med sit finanslovsforslag lægger regeringen nu op til, at alene fradraget for serviceydelser i hjemmet bevares.

Regeringen foreslår at øge fradraget, så det er muligt at trække ca. 40 procent mod de nuværende ca. 27 procent af udgifterne til husarbejdet fra i skat.

Loftet på 6.000 kroner årligt fastholdes, men derved går regeringen glip af de positive effekter, som boligjobordningen kunne have haft på arbejdsudbuddet, hvis loftet var højere. Med det nuværende udspil vil ændringen af boligjobordningen have lille effekt, vurderer cheføkonom i den uafhængige tænketank Kraka, Jens Hauch:

»Det vil have en meget begrænset effekt på arbejdsudbuddet, når grænsen er så lav. Det er det, de tidlige erfaringer, vi har haft i Danmark, peger i retning af.«

Arbejdsudbuddet øges primært, hvis fradraget giver folk incitament til at blive længere tid på deres arbejde frem for at gøre rent og passe børn, forklarer cheføkonomen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu